POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Amazon će povećati infrastrukturu cloud poslovanja Tajlanda sa ulaganjem od 5 milijardi dolara

Amazon Web Services (AWS), odeljenje cloud sistema kompanije Amazon.com Inc, saopštilo je u ponedeljak da planira da uloži 5 milijardi dolara u Tajland u narednih 15 godina kako bi ojačalo svoju infrastrukturu u zemlji.

Investicija bi uključivala izgradnju data centara i kupovinu robe i usluga od regionalnih preduzeća, navodi AVS u saopštenju.

Takođe planira da uspostavi infrastrukturno čvorište u tajlandskom Bangkoku kako bi pomoglo kupcima u regionu da bezbedno čuvaju podatke i bolje opslužuju krajnje korisnike.

„AWS-ov plan za izgradnju centara podataka na Tajlandu je značajna prekretnica koja će doneti napredne usluge računarstva u cloud sistemu većem broju organizacija i pomoći nam da ostvarimo našu ambiciju Tajlanda 4.0 za stvaranje digitalizovane ekonomije zasnovane na vrednosti“, rekao je zamenik premijera Tajlanda Supattanapong Punmeechaov .

AWS cloud platforma nudi više od 200 usluga, uključujući skladištenje, robotiku i veštačku inteligenciju.

AWS je prošlog meseca otvorio svoj prvi centar cloud podataka u UAE i najavio planove za postavljanje lokalnog čvorišta u Meksiku kako bi povećao propusni opseg za klijente.

Od 2020. godine, AWS je pokrenuo 10 Amazonovih cloud lokacija u Bangkoku.
Rubne lokacije pomažu u isporuci podataka, video zapisa i aplikacija pri većim brzinama krajnjim korisnicima.

Izvor:

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter