POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Amazon pokreće uslugu vazdušnog transporta u Indiji

Amazon.com Inc je u ponedeljak pokrenuo sopstveni avio transport Amazon Air u Indiji, u nastojanju da proširi i ubrza isporuke na jednom od svojih ključnih tržišta.

Indija je treće tržište, posle Sjedinjenih Država i Evrope, gde je kompanija lansirala Amazon Air.
Firma sa sedištem u Sijetlu, koja je započela uslugu 2016. u SAD, upravlja mrežom od preko 110 aviona koji lete na preko 70 lokacija širom sveta.

Amazon se povezao sa Quikjet Cargo Airline Private Ltd, teretnim prevoznikom sa sedištem u Bengaluru, koji će koristiti avion Boeing 737-800 za prevoz pošiljki, navodi se u saopštenju kompanije.

Kuikjet će transportovati pošiljke Amazonovih kupaca u Hajderabad, Bengaluru, Delhi i Mumbai, navodi Amazon u saopštenju za javnost.

Internet prodavac, koji podaje sve, od knjiga do čizama, i koji se takmiči sa Flipkartom u vlasništvu kompanije Walmart Inc u Indiji, rekao je da će lansiranje Amazon Air-a podržati preko 1,1 milion prodavaca u zemlji.

Amazon, koji koristi sopstvene usluge za kopnene isporuke i otpremu robe, takođe je partner sa Deutsche Post DHL Grupom koja kontroliše Blue Dart Express Ltd, jednog od najvećih indijskih avio prevoznika.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter