POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

AMD, Caterpillar, PayPal Zarada: 3 stvari koje treba pogledati

U očekivanju tesko očekivane statistike o zapošljavanju u petak i pošto se još desetine korporacija spremaju da prijave zaradu, akcije su pale u ponedeljak.

Nakon što su zabeležili svoj najveći mesec u julu od kraja 2020. godine, američka tržišta su započela avgust prigušenim tonom.
Oduševljenje investitora rezultat je veće zarade od očekivane usred ekonomskih prepreka i percepcije da će Federalne rezerve smanjiti svoja agresivna povećanja kamatnih stopa.

Ne samo američka već i evropska centralna banka preduzela je akciju u borbi protiv inflacije, a Banka Engleske se sprema da sledi njihov primer kasnije ove nedelje.

Brojke u SAD bile su nešto niže od juna, ali i dalje bolje od predviđenih, dok je fabrička aktivnost za jul bila prigušena i u Kini i u Evropi.
Zabrana rada zbog Covid-19 u Kini delimično je odgovorna za smanjenu aktivnost industrije, ali postoje i naznake globalnog usporavanja.

Brojna preduzeća u sektoru putovanja, maloprodaje, energetike i tehnologije i dalje čekaju da prijave zaradu, što bi trebalo da bude još jedan pokazatelj snage ekonomije i promenljivih potrošačkih trendova. Najveće tehnološke kompanije su već objavile svoje izveštaje o zaradi.

Podaci o mogućnostima zapošljavanja za prethodni mesec takođe će biti objavljeni u utorak, a analitičari predviđaju čitanje od 11 miliona.

Evo tri stvari koje bi sutra mogle uticati na tržišta:

1. AMD zarada

Očekuje se da će Advanced Micro Devices Inc izvesti zaradu od 1,03 dolara po akciji uz prihod od 6,5 milijardi dolara.

2. Caterpillar zarada

Očekuje se da će Caterpillar Inc, proizvođač građevinske opreme, izvesti zaradu od 3,01 dolara po akciji uz prihod od 14,3 milijarde dolara.

3. PayPal zarada

Očekuje se da će PayPal Holdings Inc, kompanija za digitalna plaćanja, izvesti zaradu od 87 centi po akciji uz prihod od 6,8 milijardi dolara.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter