POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

AMD-ove akcije pale za 2% zbog razočaravajućih preliminarnih rezultata u trećem kvartalu

Akcije Advanced Micro Devices, Inc. pale su za više od 2% posle radnog vremena nakon što je kompanija objavila preliminarne finansijske rezultate za treći kvartal 2022. godine.

Kompanija očekuje da će prihod u trećem kvartalu biti približno 5,6 milijardi dolara (porast od 29% u odnosu na prethodnu godinu), u poređenju sa srednjom tačkom od 6,7 milijardi dolara i konsenzusnom procenom od 6,69 milijardi dolara.

Procene smanjenog prihoda odražavaju prihod segmenta klijenata koji je niži od očekivanog, što je rezultat smanjenih isporuka procesora zbog slabijeg tržišta računara od očekivanog i značajnih akcija korekcije zaliha u celom lancu nabavke računara.
U skladu sa očekivanjima kompanije, prihodi segmenta Data Center, Gaming i Embedded su značajno porasli u odnosu na prethodnu godinu.

Očekuje se da će bruto marža po non-GAAP-u biti približno 50%, što je manje u odnosu na ranije očekivanih 54%, prvenstveno zbog nižeg prihoda, uzrokovanog nižim isporukama procesorskih jedinica za klijente i prosečnom prodajnom cenom.

„Iako je naš portfolio proizvoda i dalje veoma jak, makroekonomski uslovi su doveli do niže potražnje za računarima od očekivane i značajne korekcije zaliha u celom lancu nabavke računara“, rekla je predsednica i izvršna direktorka AMD-a dr Lisa Su.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter