POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američke akcije padaju kako zarada u maloprodajnim kompanijama i dalje pada

Američke akcije su pale jer su zarada u maloprodaji nastavila da pada, a investitori su razmatrali nove podatke o zahtevima za nezaposlene i postojećim prodajama kuća.

Danas Dow Jones Industrial Average, S&P 500, NASDAQ Composite su juče pali, dok se danas drže stabilno.

Kohl’s Corp smanjio je svoje prihode i zaradu za ovu godinu, a njene akcije su pale za 6%. Veće promocije i troškovi smanjuju prodaju. Kompanija je saopštila da njeni kupci sa srednjim prihodima osećaju pritisak zbog inflacije i smanjenja kupovine odeće i druge diskrecione robe.

Kozmetički gigant Estee Lauder dao je smernice za svoj prvi fiskalni kvartal koji je bio kraći od očekivanja i očekuje da će se neto prodaja smanjiti u poređenju sa istim kvartalom prošle godine. Njegove akcije su porasle za 1,5 odsto.

Meme akcija Bed Bath & Beyond Inc oslabila je 27% dan nakon što je predsednik i aktivista investitor Rajan Koen obavestio regulatore da namerava da proda udeo koji poseduje u kompaniji preko svog RC Ventures-a.

Broj zahteva za nezaposlenost po prvi put pao je na 250.000 prošle nedelje, a prodaja postojećih kuća u julu pala je na 4,8 miliona na godišnjem nivou i 5,9% manje u odnosu na jun.

Fjučersi na sirovu naftu WTI porasli su za više od 2% na 90,33 dolara po barelu, dok su fjučersi na naftu Brent takođe porasli za više od 2%, na 96,13 dolara po barelu. Zlatni fjučers je bio nepromenjen na 1.777 dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter