POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američke akcije pale, izvesno je povećanje kamatnih stopa u julu!?

Juče je Dow Jones Industrial Average bio na nižem nivou za 366 poena ili 1,07%, dok je S&P 500 bio niže za 0,79% a NASDAQ Composite za 0,82%.

Očekuje se da će Fed podići kamatne stope u julu!

Wall Street je pao u sredu nakon što su Federalne rezerve objavile zapisnike sa svog junskog sastanka, gde su zvaničnici saglasni da su dalje kamatne stope verovatne kako centralna banka pokušava da ublaži inflaciju.

Fjučersi tržišta se klade na povećanje kamatne stope od četvrtine procentnog poena u julu, a zatim ponovo u novembru. Svako dalje povećanje bilo bi nakon što je Fed u junu pauzirao sa povećanjem kamata kako bi procenio koliki je uticaj 10 uzastopnih povećanja imalo do sada.

Podaci o ekonomiji koji se očekuju ove nedelje uključuju podatke o nezaposlenosti, otvaranju radnih mesta i privatnim platama, pre objavljivanja izveštaja o zapošljavanju za jun u petak. ADP-ov izveštaj o radnim mestima je pokazao da je u junu otvoreno 497.000 radnih mesta, što je znatno više od očekivanih 228.000. Podaci o zahtevima za naknadu za nezaposlene u prošloj nedelji su neznatno veći od očekivanih. Broj otvorenih radnih mesta od 9,8 miliona krajem maja je neznatno niži od očekivanog.

Jak izveštaj o zapošljavanju bi mogao ohrabriti Fed da nastavi sa povećanjem kamatnih stopa.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter