POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američke akcije pale zbog straha od globalnog ekonomskog usporavanja

Američke akcije su pale u ranom trgovanju, a Dow je probio ispod 30.000, zbog povećane zabrinutosti zbog usporavanja globalne ekonomije.

Dow Jones Industrial Average je pao za 486.27 poena, ili 1,62%, dok je S&P 500 pao za 1,72%, a NASDAQ Composite za 1,8%.

Dow je pao poslednjih dana jer su investitori zabrinuti zbog štete od agresivnih kretanja Fed-a, približavajući se nivou svojih nedavnih najnižih vrednosti u junu. S&P i Nasdaq su na tržištu medveda, što znači da su oba pala za 20% ili više od svojih nedavnih maksimuma.

Aktivnost američkog privatnog sektora opala je u septembru, ali su kontrakcije u proizvodnoj i uslužnoj industriji smanjene.
S&P Global-ov mesečni fleš kompozitni indeks menadžera nabavke porastao je na 49,3, što je tromesečni maksimum.

U međuvremenu, predsednik Fed-a Džerom Pauel, koji je javno govorio na konferenciji za novinare u sredu, ponovo će se pojaviti danas na virtuelnom događaju o prelasku na novu ekonomiju posle pandemije.

Oprezne prognoze kompanija kao što je FedEx Corporation nisu pomogle raspoloženju. Logistički gigant podiže cene u proseku za 6,9% jer doživljava globalno usporavanje obima isporuke.

Akcije rasta su posebno teško pogođene, sa Apple Inc, Microsoft Corporation i drugim nižim tokom ranog trgovanja.

Akcije Costco Wholesale Corp pale su 2,3% nakon što je skladišni klub rekao da su se marže smanjile u odnosu na prošlu godinu, uz veće troškove isporuke i rada.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter