POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američke akcije neodlučne dok investitori očekuju govor Powella

Američke akcije su u neodređenom stanju, sa rastom predvođenim tehnološkim sektorom dok investitori iščekuju govor predsednika Federalnih rezervi Jeroma Powella u petak na godišnjoj konferenciji centralne banke.

U 11:12 ET (15:12 GMT), Dow Jones Industrial Average je bio niži za 113 poena ili 0,3%, dok je S&P 500 bio viši za 0,1% i NASDAQ Composite je bio viši za 0,5%.

Glavni indeksi akcija su zatvorili u mešovitom maniru u ponedeljak, sa plavim čipom Dow Jones Industrial Average koji je blago pao, dok je široki S&P 500 dobio 0,7%.

Ipak, glavna pažnja je bila usmerena ka tehnološkom Nasdaq Composite indeksu, koji je porastao preko 200 poena ili 1,6%, najveći rast tokom meseca, čak i dok je prinos na 10-godišnje trezorske zapise dostigao najviši nivo od novembra 2007.

Ovaj skok je uglavnom bio zasnovan na značajnim dobitcima kompanije Nvidia, koja je zatvorila sa preko 8% rasta, najvećim skokom u gotovo tri meseca, kako su investitori želeli izloženost najvrednijem dizajneru čipova na svetu pre objave kvartalnih rezultata u sredu.

Još prihoda iz sektora maloprodaje

Sektor maloprodaje će ostati u fokusu u utorak, sa prodavcem materijala za poboljšanje doma, Lowe’s, koji je objavio manji pad kvartalnih uporedivih prodaja nego što se očekivalo, kao i nadmašivanje procena za profit, uz pomoć podrške od prodaje odložene prolećne sezone i održive potrošnje potrošača na manjim projektima.

Potrošači su ostali otporni uprkos inflaciji, koja se hladi u poređenju sa tempom prošle godine. Prodavci bi trebalo da mogu projektovati trendove potrošnje potrošača uoči važne sezone prazničnih prodaja.

Arm objavljuje prospekt za IPO

U međuvremenu, Arm, koji je u vlasništvu SoftBank-a, objavio je preliminarni prospekt za listiranje na Nasdaq berzi, čime je započeta dugoočekivana inicijalna javna ponuda koja bi mogla biti jedna od najvećih američkih emisija u gotovo dve godine.

Microsoft je predložio revidiranu verziju svoje fuzije sa tvorcem “Call of Duty”, kompanijom Activision Blizzard, kako bi dobio odobrenje britanske regulatorne agencije za tržište video igara u najvećem ikada viđenom spajanju u tom sektoru.

Podaci o prodaji postojećih kuća u toku dana

Podaci o prodaji postojećih kuća za jul mesec su bili sporiji od očekivanog, sa 4,07 miliona godišnje, što je pad od 16,6% u odnosu na prošlu godinu. Analitičari su očekivali brojku od 4,15 miliona, nešto nižu u odnosu na prethodni mesec.

Međutim, glavni fokus ove nedelje je godišnja konferencija Feda u Jackson Hole, Vajoming, koja počinje krajem nedelje. Govor Powella u petak će biti najvažniji trenutak, dok investitori traže jasnoću u vezi ekonomske perspektive i budućeg puta kamatnih stopa.

Cena nafte se povlači pred objavu API zaliha

Cene nafte su se malo promenile u utorak, dok su trgovci oprezno razmatrali izglede za usporavanje ekonomske obnove Kine, dok iščekuju nove signale o monetarnoj politici Sjedinjenih Američkih Država na simpozijumu u Jackson Holeu krajem nedelje.

Podaci o zalihama nafte i benzina u SAD se takođe očekuju kasnije tokom dana od strane industrijske grupe American Petroleum Institute, dok će Agencija za energetske informacije, statistička ruka američkog Ministarstva energetike, objaviti svoje podatke sutra.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter