POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američke berze skočile, SoftBank i Walt Disney objavljuju zarade ove nedelje!

Fjučersi na američke akcije porasli su u ponedeljak nakon što su akcije na Volstritu imale najbolju nedelju trgovanja do sada ove godine.

Dow fjučers ugovor je dodao 28 poena ili 0,1%, a S&P 500 fjučersi su porasli za 7 poena ili 0,2%.

Prinosi na obveznice su pali, a glavni indeksi su ojačali na prethodnoj trgovačkoj sesiji nakon objavljivanja podataka o zapošljavanju u SAD slabijih nego što se očekivalo za oktobar, pojačavajući nade investitora da bi Federalne rezerve mogle da se uzdrže od daljeg pooštravanja monetarne politike u narednim mesecima.

SoftBank i Walt Disney među ključnim zaradama ove nedelje

Japanska SoftBank trebalo bi da u četvrtak predstavi svoje najnovije kvartalne rezultate.

Inicijalna javna ponuda kompanije Arm sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu u septembru je donela oko 4,9 milijardi dolara za SoftBank, koja je ponudila 9,4% Arma na prodaju, ali je zadržala više od 90% udela u kompaniji.

FP Linkedin 1028 x 628 px 2 1 2
Američke berze skočile, SoftBank i Walt Disney objavljuju zarade ove nedelje! 2

Walt Disney, koji bi takođe trebalo da prijavi zaradu ove nedelje, mogao bi da se suoči sa pitanjima u vezi sa planovima za svoju ključnu jedinicu za tematske parkove. Navodno je posećenost usporila tokom leta, što je mogući znak da su posetioci skočili na povišene cene ulaznica.

Maksimiziranje profita u parkovima je ključno za Dizni jer se kreće da nadoknadi gubitke u svojoj zastareli televizijskoj diviziji i visoke troškove od tekuće tranzicije na usluge striminga.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter