Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Američki dolar jača pred sastanak FED-a

Američki dolar je blago porastao u ranom evropskom trgovanju u sredu, pred kraj najnovijeg sastanka Federalnih rezervi, dok je jen ostao blizu svoje najniže vrednosti u poslednjih godinu dana.

Indeks dolara, koji prati vrednost američke valute u odnosu na korpu od šest drugih valuta, porastao je za 0,1% na 106,612.

Odluka Fed-a i konferencija za novinare Džeroma Povela u fokusu

Američki dolar i dalje jača dok se trgovci pripremaju za zaključak najnovijeg sastanka Federalnih rezervi kasnije tokom dana.

Iako se očekuje da će centralna banka zadržati nepromenjenim kamatne stope, takođe će ponoviti svoj stav da će kamate ostati duže vreme na višem nivou, s obzirom na to da su nedavni podaci ukazali na otpornu ekonomiju uprkos dugom nizu povećanja kamatnih stopa – što ide u prilog dolaru.

“Osim toga, geopolitička pozadina ostaje pozitivna za dolar, gde svaka pretnja eskalacije na Bliskom istoku i njen uticaj na cene nafte ostaje pozitivna za dolar”, rekli su analitičari u banci ING, u saopštenju.

americki dolar

Komentari predsednika FED-a, Džeroma Povela, će biti u fokusu, dok investitori pažljivo analiziraju svaku reč kako bi procenili kuda se kreću kamatne stope, posebno tražeći da li će Povel pokušati da zadrži mogućnost još jednog povećanja.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter