POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Američko tržište bi se danas moglo otvoriti na višem nivou

Američke akcije će se danas otvoriti na neznatno višem nivou nakon gubitaka na prethodnoj trgovačkoj sesiji.

Dow Futures ugovor je porastao za 105 poena, ili 0,3%, S&P 500 Futures se trgovao za 12 poena više, ili 0,3%, a Nasdaq 100 Futures je porastao za 19 poena, ili 0,1%.

Glavni indeksi su u utorak završili na nižim nivoima, a najteže je pogođen industrijski prosek Dow Jones Industrial Average, koji je pao za preko 330 poena, ili 1%, pošto je sastanak predsednika Džoa Bajdena i predsednika Predstavničkog doma Kevina Makartija završen bez dogovora o podizanju limita zaduživanja na 31,4 biliona dolara.

Očekuje se da će SAD ostati bez novca za isplatu dugova početkom sledećeg meseca, a takav događaj bi se mogao pokazati katastrofalnim za SAD i imati ozbiljne posledice po globalnu ekonomiju.

U korporativnom sektoru, Target će biti u fokusu nakon što je maloprodajni gigant prognozirao sumorno drugo tromjesečje, jer potrošači koji su pritisnuti stalno višim cenama izbegavaju kupovinu nebitnih stvari kao što su elektronika i kućni proizvodi.

Home Depot smanjio je svoja očekivanja u utorak nakon što su nepovoljne vremenske prilike doprinele prodaji koja je slabija od očekivane, dok ekonomski podaci pokazuju da je maloprodaja porasla samo 0,4% u aprilu što je ispod očekivanog rasta od 0,8%.

Još uvek se očekuje da će Federalne rezerve pauzirati ciklus povećanja kamatnih stopa u junu nakon procene uticaja svojih političkih akcija, ali komentari brojnih zvaničnika ove nedelje sugerišu da to možda i nije opcija.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter