POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Analitičari izabrali ovih 6 akcija za investiranje

Nike je započeo sa ocenom “Outperform” kod Evercore ISI

Evercore ISI je započeo praćenje kompanije Nike s ocenom “Outperform” i ciljanom cenom od 124,00 dolara.

Analitičari sugerišu da, uprkos snažnoj i stalnoj potražnji za Nike proizvodima, veća prilika u bliskoj budućnosti za povećanje zarade po deonici leži u smanjenju troškova od oko 350 baznih poena nakon COVID-19.

Na dugoročnom planu, analitičari su prilično optimistični na osnovu izjava date u prvom kvartalu, koje ukazuju na to da Nike aktivno primenjuje strategije za značajno poboljšanje lanca snabdevanja, skladištenja i troškova isporuke. Analitičari veruju da ove inicijative podržavaju tezu da Nike ide prema povećanju EBIT marži do visokih tinejdžerskih stopa u narednim godinama.

Analitičari takođe veruju da ova perspektiva ostaje čak i u scenariju u kojem prodaja direktno potrošačima ne dostigne prag od 60% prihoda, što se ranije smatralo bitnim za postizanje takvih visokih EBIT marži.

Deonice su nedavno bile blago niže, na 106,95 dolara na pretpodnevnom trgovanju.

HP unapređen na “Buy”

Edward Jones je unapredio HP sa “Hold” na “Buy”.

Analitičari smatraju da su akcije HP-a trenutno povoljno cijenjene i očekuju da će tržište računara početi rasti 2024. godine kako se računari kupljeni tokom pandemije budu zamenjivali. Takođe veruju da će, s obzirom na to da će operativni sistem Windows 10 kompanije Microsoft izgubiti podršku nakon oktobra 2025. godine, i potrošači i kompanije razmotriti mogućnost nadogradnje svojih računara.

Kompanija će izvesti svoje kvartalne rezultate za Q4/23 21. novembra. Procene na ulici iznose 0,90 dolara po akciji za EPS i 13,8 milijardi dolara za prihode.

Deonice su bile u plusu za 0,9% na 27,57 dolara u pretpodnevnom trgovanju.

FP Linkedin 1028 x 628 px 2 1 2
Analitičari izabrali ovih 6 akcija za investiranje 3

DA Davidson unapređuje monday.com na “Buy”

DA Davidson je unapredio monday.com sa “Neutral” na “Buy” uz ciljanu cenu od 170,00 dolara.

Analitičari tvrde da je, s obzirom na to da je kompanija sa sedištem u Izraelu, veći deo nedavnog slabljenja akcija bio “posledica nedavnih tragičnih događaja u regionu i povećane percepcije geopolitičkog rizika”, iako “veoma mali deo prihoda kompanije potiče iz tog regiona, kompanija je sve više proširivala svoje prisustvo na tržištu Severne Amerike na nekoliko frontova.”

Analitičari dodaju da veruju “da poslovanje nije značajno pogođeno; takođe verujemo da se kompanija postavila za kontinuirani uspeh u narednim godinama (kroz snažan rast i generisanje gotovine).”

Deonice su bile u plusu za 3,9% na 129,92 dolara u pretpodnevnom trgovanju.

DigitalOcean raste nakon unapređenja od strane Goldman Sachsa.

DigitalOcean akcije su skočile skoro 7% u pretrgovanju pre otvaranja tržišta nakon što je Goldman Sachs unapredio kompaniju sa “Sell” na “Buy” uz ciljanu cenu od 33,00 dolara.

Ovaj potez dolazi nakon značajnog zaostajanja akcija, čak i uz skok od gotovo 17% u petak podstaknut rezultatima za Q3.

Prema banci, pad vrednosti akcija verovatno je izazvan cikličnim normalizacijama u troškovima za optimizaciju u oblasti oblaka, kao i teretom nastavka tranzicije u rukovodstvu. “Verujemo da se posao sada približava cikličnom minimumu, na osnovu 1) pokazatelja u ekosistemu malih i srednjih preduzeća i izjava rukovodstva na telekonferenciji za objavu rezultata u 3Q23; 2) doprinosa novijim inicijativama kao što je nedavno preuzimanje Paperspace-a i nastavak rasta Cloudways-a”, izjavio je Goldman Sachs.

Akcije su se trgovale po ceni od 25,49 dolara pre otvaranja tržišta.

FP Linkedin 1028 x 628 px 3 1
Analitičari izabrali ovih 6 akcija za investiranje 4

Argus unapređuje Hess na “Buy”

Argus je unapredio Hess sa “Hold” na “Buy” uz ciljanu cenu od 171,00 dolara.

Analitičari veruju da su akcije vredne kupovine, iako je pad vrednosti Chevron-a smanjio vrednost njegovog dogovora da kupi Hess, eliminisavši premiju za preuzimanje.

Ipak, akcije Hess su bile blago u padu na 145,40 dolara pre otvaranja tržišta.

Lululemon ocenjen sa “Buy” Evercore ISI je započeo praćenje Lululemon Athletica sa ocenom “Outperform” i ciljanom cenom od 475,00 dolara.

Proizvođač athleisure odeće će objaviti svoje kvartalne rezultate narednog meseca, a očekuje se da će zarada po akciji porasti za oko 16% na 2,28 dolara po akciji, a prodaja se očekuje da će porasti za oko 21% na 2,9 mlrd. dolara.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter