POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple je objavio rezultate za četvrti kvartal koji su nadmašili procene, zahvaljujući rekordnom rastu usluga

Apple je izvestio četvrtog kvartala fiskalne godine s rezultatima koji su nadmašili očekivanja Wall Street-a, jer su bolji prihodi od usluga poboljšali rezultate.

Akcija kompanije Apple Inc je bila 1.2% niža u trgovanju nakon zatvaranja.

Kompanija je izvestila zaradu po akciji od 1.46 dolara i prihod od 89.5 milijardi dolara. Analitičari koje je anketirao Investing.com su predviđali EPS od 1.39 dolara i prihod od 89.31 milijardu dolara.

Bolji rezultati na gornjoj i donjoj liniji došli su zbog rasta prodaje u Americi i Evropi, što je pomoglo da se ublaži pad prihoda usled smanjenja prodaje u Kini za 2.5%, usled povećane konkurencije, uključujući i Huawei.

Prihod od iPhone-a je porastao za 3% na 43.81 milijardi dolara u odnosu na prethodnu godinu, u skladu s procenama Wall Street-a od 43.81 milijardi dolara.

Poslovni sektor, uključujući Apple Pay, Apple TV+ i iCloud usluge, je zabeležio rast prihoda od 16% na 22.31 milijardu dolara, što je dostiglo rekordne vrednosti u odnosu na prethodnu godinu, nadmašujući analitičke procene od 21.35 milijardi dolara.

Bruto marža, predvođena poslovima usluga, porasla je za 6.1% u četvrtom kvartalu u odnosu na prethodnu godinu.

Kategorija Apple-ovih proizvoda uključujući nosive uređaje, opremu za domaćinstvo i dodatke – ranije nazvana drugim proizvodima – pala je za 3.4% na 9.32 milijarde dolara u odnosu na isti period prethodne godine, iznad procena od 9.7 milijardi dolara.

Prihod od iPada je pao za 10%, a prihod od Mac-a je pao za 34% u četvrtom kvartalu u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter