POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple-ova investicija u Japanu prelazi 100 milijardi dolara, izvršni direktor Tim Cook posetio epicentar čipova

Kompanija Apple Inc saopštila je u utorak da je uložila više od 100 milijardi dolara u svoju japansku mrežu snabdevanja tokom poslednjih pet godina, dok je njen glavni izvršni direktor Tim Cook posetio epicentar industrije poluprovodnika u zemlji.

Kuk je u tvitu u ponedeljak rekao da je posetio prefekturu Kumamoto na jugozapadu Japana, gde se nalaze fabrike mnogih poluprovodničkih i vodećih tehnoloških firmi, uključujući i jednu u izgradnji od strane Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC).

U saopštenju, Apple je naveo da je povećao svoju potrošnju na dobavljače u Japanu za više od 30% od 2019. godine, sa mrežom koja obuhvata skoro 1.000 kompanija, od multinacionalnih do porodičnih preduzeća.

Oni su nazvali Sony Group Corp jednim od svojih najvećih dobavljača u Japanu za obezbeđivanje senzora za kamere za iPhone proizvode, a kao partnere pominje i srednja i mala preduzeća, uključujući tekstilnu firmu Inoue Ribbon ​​Industry Co i proizvođača kalupa Shincron Co.

Apple je saopštio da se 29 japanskih dobavljača obavezalo da će do 2030. godine preći na obnovljive izvore energije za preduzeća koja se odnose na Apple, uključujući Sony, Murata Manufacturing Co, Keiva Inc, Fujikura i Sumitomo Electric Industries.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter