POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Apple primenjuje novu proveru aplikacija u Kini kako Peking pooštrava nadzor!

Apple (NASDAQ:AAPL) je počeo da zahteva od novih aplikacija da pokažu dokaz o dozvoli kineske vlade pre njihovog puštanja na svoj Kineski App Store, pridruživši se lokalnim konkurentima koji su ovu politiku usvojili godinama ranije kako bi se pridržavali sve strožijih državnih propisa.

Apple je počeo prošlog petka da zahteva od razvojnih timova aplikacija da dostave “registraciju internet sadržaja (ICP)” kada objavljuju nove aplikacije na svom App Store-u.

ICP registracija je registracioni sistem, koji je neophodan za legalno poslovanje internet stranica u Kini, i većina lokalnih prodavnica aplikacija, uključujući one koje vode Tencent i Huawei.

Da bi dobili ICP registracionu dozvolu, razvojni timovi moraju imati kompaniju u Kini ili sarađivati sa lokalnim izdavačem, što je predstavljalo prepreku za veliki broj stranih aplikacija.

Apple-ova liberalna ICP politika omogućila mu je da ponudi znatno više mobilnih aplikacija od lokalnih konkurenata i pomogla je ovom američkom tehnološkom divu da poveća popularnost u Kini, njegovom trećem najvećem tržištu posle Amerike i Evrope.

Odluka Applea dolazi nakon što je Kina u avgustu dodatno pooštrila nadzor nad mobilnim aplikacijama.

Kineski regulatori prošle nedelje objavili su imena prvog niza prodavnica mobilnih aplikacija koje su završile proces registracije aplikacija, ali Apple-ov App Store nije bio među njima.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter