POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Aptos (APT) skočio preko 11%!

Aptos (APT), kriptovaluta koja pokreće layer-1 blockchain mreže Aptos Network, porasla je otprilike 11,6% nakon što je najavljeno da će se iskoristiti alati veštačke inteligencije iz Microsoft-ovog paketa kako bi se unapredilo usvajanje Web3 tehnologije među bankama i finansijskim preduzećima.

To će biti postignuto omogućavanjem Aptos Networku da koristi Microsoft-ov Azure OpenAI servis kako bi istraživali inovacije u tokenizaciji imovine, plaćanjima na blockchain mreži i digitalnim valutama centralnih banaka, izjavljeno je u saopštenju od 9. avgusta.

CEO Aptos Labs-a, Mo Šajk, koji je ranije radio u kompanijama Meta i BlackRock, izrazio je velike nade za blockchain rešenja sa veštačkom inteligencijom:

“Veštačka inteligencija i tehnologije blockchaina se brzo spajaju iz jednog važnog razloga: obe su generacijski prelazi koji duboko utiču na evoluciju interneta i oblikuju društvo.”

Jedan od novih alata, Aptos Assistant – chatbot povezan sa ChatGPT-om – imaće za cilj da korisnicima pomogne da se kreću od Web2 do Web3 tehnologije nudeći virtuelno vođstvo kroz proces uključivanja.

Microsoft će takođe poboljšati sigurnost Aptos mreže omogućavajući Aptos Labs-u da pokreće validator čvorove na Azure platformi, prema izjavi kriptovalutne kompanije.

Vest, koja je objavljena 9. avgusta u 12:30 po UTC vremenu, odmah je podigla vrednost APT-a za 17,6% na 7,92 dolara u roku od 50 minuta, pre nego što je token opao na 7,51 dolara u trenutku pisanja, prema CoinGecko-u.

Uprkos skoku cene, Aptos token je i dalje pao za 62,9% u odnosu na svoju najvišu cenu od 19,92 dolara, postignutu 26. januara, prema podacima sa CoinGecko-a.

Aptos Network je pokrenut 17. oktobra nakon četiri godine razvoja. Aptos su osnovali bivši zaposleni kompanije Meta, Mo Šajk i Ejveri Čing, koji su takođe imali ulogu u propalom Diem projektu kompanije Meta.

Kompanija je skupila 150 miliona dolara sredstava u julu 2022. i 200 miliona dolara u martu 2022. od strane investitora poput Andreessen Horowitz, Coinbase Ventures i FTX Ventures.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter