POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bank of America beleži pad zbog propuštenih prihoda u četvrtom kvartalu

Bank of America je izvestila o prihodima u četvrtom kvartalu koji su bili ispod prognoza analitičara, što je dovelo do pada vrednosti akcija za više od 4% u pretrgovini.

Dobića po akciji od 70 centi bila je bolja od analitičkih procena od 60 centi. Međutim, ovaj bankarski div je prijavio prihod od 23,5 milijardi dolara za kvartal, što je ispod konsenzusa od 23,91 milijardi dolara.

Prihodi od trgovine, bez DVA, iznosili su 3,75 milijardi dolara, nešto ispod konsenzusa od 3,84 milijarde dolara.

Neto prihod od kamata (NII) FTE dostigao je 14,09 milijardi dolara, u skladu sa konsenzusom. Neto kamatna marža iznosila je 1,97%, što je niže od procenjenih 2,04%.

Troškovi zarada iznosili su 9,46 milijardi dolara, što premašuje procenu od 9,17 milijardi dolara.

“Objavili smo solidne rezultate za četvrti kvartal i celu godinu, jer su svi naši poslovi ostvarili snažan organski rast, sa rekordnom aktivnošću klijenata i digitalnim angažmanom. Ova aktivnost dovela je do dobrog traženja kredita i rasta depozita u četvrtini, uz godišnju neto dobit od 26,5 milijardi dolara”, rekao je predsednik i izvršni direktor Brian Moynihan.

“Naša disciplina u vezi sa troškovima omogućila nam je da nastavimo sa investiranjem u inicijative rasta. Snažan nivo kapitala i likvidnosti dobro nas pozicionira da nastavimo sa pružanjem odgovornog rasta u 2024. godini.”

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter