POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BASED skočio 1.000.000%, BALD 289.000% – Nova manija za memecoin-ima!

Neobični tokeni doživeli su neviđeni rast usled povlačenja tepiha i FOMO (straha od propuštanja).

Trgovci memecoin-ima su počeli da kupuju neobične tokene kao što su Bald i Based, koji su dostigli neverovatnu dobit uprkos upitnoj svrsishodnosti.

Manija oko memecoin-a stigla je na Ethereum-ovu layer-2 skalabilnu platformu Base, donoseći sa sobom sve, od zapanjujućeg rasta shitcoina do klasičnih prevara sa tokenima.

Trgovci memecoin-ima su kupovali niz sumnjivih tokena na Base-u, pri čemu je jedan memecoin nazvan “BALD”, sa temom Brian Armstrong-a, doživeo rast od 289.000% u prvih 14 sati trgovine!

Ovo se dešava i pored toga što token Bald nema zvanični sajt ili bilo koju jasnu svrhu, kreatora ili upotrebnu vrednost.

Prema podacima od blockchain analitičke usluge Lookonchain, mali broj investitora je ostvario povraćaj od 100.000% na relativno malo početno ulaganje.

Četiri adrese novčanika su u prvih četiri minuta trgovine razmenile 0,5 Ethereuma što je otprilike 950 dolara u tom trenutku – za BALD. Osam sati kasnije, adrese novčanika su svoj BALD zamenile za ETH u ukupnoj vrednosti od 554 ETH, što je vredno više od 1 milion dolara po trenutnim cenama.

Još jedan memecoin sa simbolom BASED takođe je doživeo neverovatan skok, sa rastom od preko 1.000.000% u poslednjih 20 sati.

BASED inače ima ogromnu tržišnu kapitalizaciju od 1,39 milijardi dolara.

Međutim, kako su mnogi profesionalni investitori već izjavili, memecoin-i su poznati po svojim ogromnim promenama cena i svako ulaganje u njih treba tretirati kao kockanje.

Nagli priliv stotina novih, neosiguranih tokena takođe nosi potencijalnu opasnost od prevara, povlačenja tepiha i ozbiljnih finansijskih gubitaka.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter