POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Berza danas: DOW je snažno počeo ove nedelje, sa dobicima u sektoru energetike.

Investitori su u utorak pohrlili u kompanije za energetiku, pomažući širem tržištu da počne nedelju na pravom putu nakon pada prošle nedelje.

Dow Jones Industrial Average je dobio 2,2%, ili 641 poen, dok su S&P 500 i Nasdaq zatvorili oko 2,5% više.

ExxonMobil je porastao za 6% nakon što je Credit Suisse povisio svoj rejting kako bi akcije nadmašile od kupovine, što ukazuje da će posebna strategija rasta naftne kompanije generisati “velike” prinose.
U međuvremenu, Tesla je povećala zalihe potrošača, skočivši za više od 9% nakon što je izvršni direktor Elon Mask najavio planove da otpusti oko 10% plaćene radne snage proizvođača električnih vozila.

Nakon rasprodaje prošle nedelje, kupci su kupovali prethodno poražene velike tehnološke firme uključujući Apple i Alphabet.

Alphabet Inc Class A je porasla za više od 4% nakon što su se pojavili izveštaji da pretraživač pregovara sa Netflix-om o mogućem reklamnom dogovoru. Netflix-ove akcije su pale za otprilike 3% tog dana.

Nakon što je poslao pismo akcionarima u kojem ih je podstaklo da podrže Muskov plan preuzimanja privatnih kompanija vredan 44 milijarde dolara, Twitter je porastao za preko 3%.
Prema izveštajima, Musk je naveo tri elementa koje je trebalo rešiti da bi se krenulo dalje sa dogovorom: odobrenje akcionara Tvitera, informacije o lažnim nalozima na platformi i obezbeđivanje finansiranja.

Kompanija za čipove NVIDIA, porasla je danas za 4.32%.

Kompanija Kellogg porasla je za više od 2% nakon što je gigant žitarica objavio nameru da se podeli u tri javna preduzeća fokusirana na žitarice, grickalice i proizvode na bazi biljaka. U trećem kvartalu očekuje se završetak spin-offa.

Što se tiče ekonomskih pokazatelja, tržište nekretnina nastavlja da se hladi, ali cene ostaju čvrste zbog nedostatka ponude.

KB Home, PulteGroup i Lennar sve su zabeležile rast cena akcija.

Lennar je dobio 2% nakon što je objavio zaradu u drugom kvartalu koja je nadmašila očekivanja Volstrita.

Sve veći dokazi ekonomske slabosti podstakli su analitičare Goldman Sachsa da povećaju svoje šanse za recesiju u narednoj godini na 30%, u odnosu na 15% ranije.


Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter