POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Berze u minusu nakon povećanja stope FED-a

Volstrit je u sredu završio trgovačku sesiju naglim padom nakon što su američke Federalne rezerve isporučile očekivano povećanje stope za 25 baznih poena, istovremeno nagoveštavajući da je FED na ivici pauziranja budućih povećanja s obzirom na nedavna previranja u finansijskom sektoru.

Tri glavna američka berzanska indeksa, koji su uglavnom bili bez određenog pravca kretanja pre objave Fed-a, pali su za više od 1,6%.

„Tržište je bilo ohrabreno kada je čulo da je Fed razmišljao o potpunoj pauzi, a zatim je bilo razočarano kada je Pauel objasnio da im ruke nisu vezane i da mogu da nastave da povećavaju stope ako treba“, rekao je Kris Zakareli, glavni investicioni direktor u Independent Advisor Alliance u Šarlotu, Severna Karolina.

U saopštenju Fed-a, članovi Federalnog komiteta za otvorena tržišta (FOMC) rekli su da bi neka dodatna pooštravanja mogla biti moguća, ali su i sugerisali da je FED na ivici pauziranja budućih povećanja stopa zbog nedavnih previranja u finansijskom sektoru.

Dow Jones Industrial Average je pao za 530 poena, ili 1,63%, na 32.030, S&P 500 je izgubio 65,9 poena, ili 1,65%, na 3.936,97, a Nasdaq Composite je pao 190 poena, ili 1.6%, na 11,669.96.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter