Nauči kako se investira u akcije na berzi – PRIJAVI SE

Binance doživljava drastičan pad obima trgovanja!

Binance, vodeća berza za kriptovalute, doživela je značajan pad obima trgovanja, što se podudara sa završetkom promotivnih kampanja bez naknade i nastavkom regulatornih pritisaka. Sedmodnevni prosečni obim platforme opao je za 26% od početka septembra.

U martu je udeo Binance-a u spot trgovanju pao sa 65% na 58,8% u roku od nedelju dana nakon završetka kampanje bez naknade. Nedavno smanjenje obima podudara se sa prestankom podsticaja koji je omogućio trgovanje bez naknade između Bitcoina i stabilne kriptovalute TrueUSD. Kao rezultat toga, zabeležen je pad od 89% u sedmodnevnom prosečnom obimu trgovanja za ovaj specifični par.

Međutim, prestanak promotivnih kampanja bez naknade nije jedini faktor koji utiče na obim trgovine na Binance-u. Platforma se takođe suočava sa regulatornim preprekama koje dodatno komplikuju njenu situaciju.

Komisija za trgovanje robama Sjedinjenih Američkih Država (CFTC) i Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) pokrenule su pravne postupke protiv Binance-a. U tužbama se tvrdi da se Binance nije registrovao kod američkih regulatora.

Ovi pravni izazovi pretili su dominaciji Binance-a na tržištu tokom ove godine.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter