POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance doživljava drastičan pad obima trgovanja!

Binance, vodeća berza za kriptovalute, doživela je značajan pad obima trgovanja, što se podudara sa završetkom promotivnih kampanja bez naknade i nastavkom regulatornih pritisaka. Sedmodnevni prosečni obim platforme opao je za 26% od početka septembra.

U martu je udeo Binance-a u spot trgovanju pao sa 65% na 58,8% u roku od nedelju dana nakon završetka kampanje bez naknade. Nedavno smanjenje obima podudara se sa prestankom podsticaja koji je omogućio trgovanje bez naknade između Bitcoina i stabilne kriptovalute TrueUSD. Kao rezultat toga, zabeležen je pad od 89% u sedmodnevnom prosečnom obimu trgovanja za ovaj specifični par.

Međutim, prestanak promotivnih kampanja bez naknade nije jedini faktor koji utiče na obim trgovine na Binance-u. Platforma se takođe suočava sa regulatornim preprekama koje dodatno komplikuju njenu situaciju.

Komisija za trgovanje robama Sjedinjenih Američkih Država (CFTC) i Komisija za hartije od vrednosti i berze (SEC) pokrenule su pravne postupke protiv Binance-a. U tužbama se tvrdi da se Binance nije registrovao kod američkih regulatora.

Ovi pravni izazovi pretili su dominaciji Binance-a na tržištu tokom ove godine.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter