POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance otkazuje usluge sa derivatima u Australiji

Operater berze kriptovaluta, Binance, zatvoriće svoje poslovanje sa australijskim derivatima nakon što je u četvrtak odustao od licence za finansijske usluge usred regulatorne istrage o njegovom poslovanju.

Australijska komisija za hartije od vrednosti i ulaganja (ASIC) sprovodi „ciljanu reviziju“ Binance-a, što je prvi put potvrđeno u februaru, kada je Binance rekao da je neke maloprodajne investitore pogrešno klasifikovao kao veleprodajne.

Mali investitori imaju pravo na viši nivo regulatorne zaštite.

ASIC je u četvrtak otkazao australijsku licencu za finansijske usluge kompanije Oztures Trading Pti Ltd, koja trguje kao Binance Australia Derivatives (Binance), kao odgovor na zahtev kompanije.

Sve pozicije će biti zatvorene do 21. aprila.

„Kritično je važno da licencirani AFS klasifikuju male i profesionalne klijente u skladu sa zakonom“, rekao je predsednik ASIC-a Džo Longo u izjavi. „Naš ciljani pregled ovih pitanja je u toku, uključujući fokus na stepen štete za potrošače.

Licenca za finansijske usluge je ovlastila Binance da izdaje derivate i devizne ugovore.

Binance je u saopštenju naveo da je odlučio da nastavi sa „fokusiranijim pristupom“ u Australiji nakon „nedavnog angažmana ASIC-a“.

Najveća svetska berza kriptovaluta se bori sa regulatornim tužbama i istragama širom sveta. Prošlog meseca, američka Komisija za trgovinu robnim fjučersima (CFTC) tužila je Binance i njenog osnivača Changpeng Zhaoa zbog toga što je regulator tvrdio da je u pitanju „ilegalna“ berza.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter