POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance se suočava sa oštrijom regulativom u Dubajiu

Prema najnovijim izveštajima, Regulatorna uprava za virtuelnu imovinu (VARA) u Dubaiju naredila je vodećoj kripto berzi Binance koja je dobila MVP licencu u septembru 2022. godine, da dostavi više detalja u vezi sa „vlasničkom strukturom, upravljanjem i procedurama revizije“ kompanije. 

U izveštaju je navedeno da je Dubai, u pokušaju da se suoči sa kripto izazovima i strogim pravilima, zatražio od kripto berze da pruži informacije o poslovnim zahtevima kompanije.

Tri anonimna izvora su komentarisala da UAE posvećuje veliku pažnju kripto kompanijama koje se prijavljuju za licence. VARA-in potez ima za cilj da ispita kripto berze kako bi se osiguralo da se firme pridržavaju „najviših“ regulatornih standarda.

Napredni propisi postavljaju ograničenja za Binance, jer su pored Dubaija, Sjedinjene Države takođe izvršile pritisak na kompaniju. Dana 28. marta, američka komisija za trgovinu robnim fjučersima (CFTC) podnela je tužbu protiv kripto firme navodeći da je funkcionisala bez odgovarajuće registracije.

Dalje, izvori informacija navode da je VARA pažljivo proveravala i zatražila od kompanije da dostavi potrebne detalje svim međunarodnim kripto berzama koje traže licence, kao deo ublažavanja kripto gubitaka nakon finansijske krize.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter