POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance Tax je spreman da pripremi kripto korisnike za poresku sezonu

Binance Tax je novi alat koji pomaže korisnicima da pristupe poreskim detaljima koji su usklađeni sa njihovom kripto aktivnošću kako bi im pomogli da prijave informacije tokom predstojeće poreske sezone.

Za mnoge zemlje, poreska sezona je odmah iza ugla, što znači da će kompanije u kripto industriji morati da budu spremne da pomognu svojim korisnicima da se pridržavaju lokalnih propisa.

Kripto berza Binance je 6. februara objavila da pokreće alatku za poresko izveštavanje kako bi pomogla korisnicima da ostanu na tragu svojih kripto transakcija za potrebe poreskog izveštavanja.

Prema saopštenju, Binance Tax omogućava svojim korisnicima da preuzmu poreski sažetak izveštaja koji uključuje sve dobitke ili gubitke koji su se dogodili tokom godine na njihovom Binance nalogu.

Kompanija je saopštila da je ovo odgovor na sve veći broj upita korisnika o njihovim poreskim obavezama.

Binance Tax je trenutno u pilot fazi u Francuskoj i Kanadi pre nego što se proširi na druga globalna tržišta u Binance ekosistemu kasnije tokom godine. Trenutno je dostupan samo za informacije koje se drže na Binance platformama, međutim, kaže se da želi da se proširi kako bi se integrisao sa drugim platformama u industriji u budućnosti.

Ovo se dešava mesec dana nakon što je Binance najavio svoje učešće u udruženju za rešavanje poštovanja globalnih sankcija.

Tokom prošle godine globalni regulatori su pooštrili pritisak na kripto industriju, posebno nakon FTX krize koja je potresla industriju.

Na Tajlandu je Komisija za hartije od vrednosti nedavno objavila da planira da pooštri pravila za kripto industriju sa fokusom na zaštitu investitora. Regulatori u Južnoj Koreji i Holandiji ciljali su na razmenu u istragama zbog neusaglašenosti sa lokalnim standardima.

Regulatori u Sjedinjenim Državama takođe posmatraju kripto scenu. Berza kriptovaluta Kraken je morala da se nagodi sa Kancelarijom za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija u vezi sa kršenjem pravila.

U decembru 2022. godine, Komisija za hartije od vrednosti i berze Sjedinjenih Država pozvala je kompanije da otkriju izloženost kripto bankrotima i rizicima. U međuvremenu, predsedavajući odbora Predstavničkog doma ponovo je predstavio nacrt zakona o kripto inovacijama, koji omogućava kompanijama da se prijave za „sprovodivi sporazum o usklađenosti“ sa saveznim agencijama.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter