POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance.US će zaustaviti dolarske depozite nakon intervencije SEC-a

Kripto berza Binance.US saopštila je u četvrtak da zaustavlja depozite u američkim dolarima i korisnici uskoro neće moći da povlače dolare sa berze, nakon što su američki finansijski regulatori rekli da podržavaju zamrzavanje imovine Binance.

Navodno nezavisna američka podružnica Binance-a, najveće kripto berze na svetu, rekla je u tvitu kasno u četvrtak da se njeni bankarski partneri spremaju da zaustave kanale za povlačenje dolara već 13. juna.

Binance.US je u obaveštenju korisnika naveo da više neće prihvatati dolarske depozite kao deo planova za prelazak na „razmenu samo za kriptovalute“. Nije dalo detalje ko su njeni bankarski partneri.

U ponedeljak je američka Komisija za hartije od vrednosti (SEC) tužila Binance, njenog osnivača i izvršnog direktora Changpeng Zhaoa i operatera njene američke berze. Tužba je označila dramatičnu eskalaciju napada na industriju od strane američkih regulatora, pri čemu je SEC dan kasnije tužila glavnu američku berzu Coinbase.

SEC je u 13 optužbi navela da je Binance veštački povećao obim trgovanja, preusmerio sredstva klijenata, nije uspeo da ograniči američke klijente na svojoj platformi i zaveo investitore u vezi sa svojim kontrolama tržišnog nadzora.

SEC je u utorak zatražio od saveznog suda da zamrzne američku imovinu Binance. Binance.US je taj predlog nazvao „neopravdanim“, rekavši da se bavio zabrinutošću SEC-a u vezi sa bezbednošću imovine klijenata.

U svom tvitu u četvrtak, Binance.US je rekao da će trgovanje denominirano na kriptovalute, depoziti, povlačenja i “ulaganje” – gde korisnici deponuju kriptovalute za korišćenje u blokčejn transakcijama – ostati u potpunosti operativni.

„Zaustavljanje povlačenja očigledno će stvoriti ili podstaći prilično brige i panike“, rekao je Metju Dib, izvršni direktor singapurske kripto platforme Stack Funds.

Cene kriptovaluta jedva su reagovale na vesti, a bitkoin je poslednji put trgovao na 26.512 dolara. Bio je na putu ka nedeljnom gubitku od oko 2,3%, nakon što je pao na najniži nivo od više od dva meseca od 25.350 dolara ranije ove nedelje, pošto je rekonstrukcija SEC-a potresla živce.

Binanceov BNB token, četvrti po veličini na svetu, pao je 1,5% na 258,76 dolara.

Binance.US se borio da pronađe bankarske partnere nakon neuspeha Signature Banke , objavio je Wall Street Journal u aprilu.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter