POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Binance vraća većinu sredstava ukradenih iz Curve Finance

Binance je povratio i zamrznuo oko 450.000 dolara vredne ukradene imovine, što je oko 80% ukradenih sredstava.

Kripto menjačnica Binance je povratila veliki deo sredstava od nedavnog hakovanja koji je ciljao na protokol decentralizovanih finansija (DeFi) Curve Finance.

U tvitu, izvršni direktor Binance Changpeng Zhao je objavio da je razmena zamrznuta i povratila 450.000 dolara ukradene imovine, što je više od 80 odsto ukradenih sredstava.
Prema Zhaou, haker je pokušao da pošalje sredstva na berzu na različite načine, ali ga je otkrio Binance. Berza trenutno radi na vraćanju sredstava njihovim pravim vlasnicima.

Tim Curve Finance-a otkrio je hakiranje u utorak i upozorio svoje korisnike da se uzdrže od korišćenja njihove veb stranice.
Sat vremena nakon upozorenja, tim je objavio da je uspeo da pronađe i reši problem.
Međutim, napadači su i dalje bili u mogućnosti da otmu oko 537.000 dolara vredan USD Coin (USDC) pre nego što je problem rešen.

Prema rečima stručnjaka iz firme za analizu blokčejn-a Elliptic, haker je kompromitovao sistem imena domena (DNS) Curve Finance-a, što se završilo potpisivanjem zlonamernih transakcija.
Stručnjaci su rekli Cointelegraphu da su sredstva zatim poslata raznim berzama i kripto mikserima u pokušaju da se sakri trag.
Na kraju, sredstva su poslata Binance-u i uhvatio ih je njen tim.

Ovo nije prvi put ove nedelje da su dobri akteri u kripto zajednici radili na vraćanju ukradenih sredstava. U ponedeljak su “whitehat” hakeri i istraživači vratili su USDC, Tether (USDT) i druge altcoine kao što je Nomad u vrednosti od 32,6 miliona dolara, nakon nedavne eksploatacije od 190 miliona dolara.

Eksploatacija Curve Finance je samo jedan od mnogih napada koji su se desili 2022.
Prema analitičkoj firmi Chainalysis, sredstva u vrednosti od 2 milijarde dolara su ispražnjena zbog hakovanja unakrsnih lanaca.
Ovo je 69% ukupne ukradene sume u godini.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter