POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin bi mogao eksplodirati jer se formira nedeljni “Golden Cross”

Najveća kriptovaluta po tržišnoj vrednosti, Bitcoin (BTC), potvrdila je bikovski signal na svom nedeljnom grafikonu.

Nedeljni “simple moving average” (SMA) 50 Bitkoina prvi put je prešla iznad nedeljne SMA 200, potvrđujući bikovski “golden cross“, što ukazuje na dugoročno bikovsko tržište u budućnosti.

Bitcoin je doživeo nedeljni “death cross” 2023. godine, označivši dno medveđeg tržišta.

Nakon toga, Bitcoin je opao, kao što su mnogi trgovci očekivali, i trenutno se trguje 16% niže od nedavnog vrha od preko 49.000 dolara postavljenog nakon što je 11 spot ETF-ova počelo trgovati u Sjedinjenim Američkim Državama prošlog četvrtka.

U trenutku pisanja, BTC je bio niži za 0,01% u prethodnih 24 sata, trgujući se po ceni od 42.541 dolara.

Nadolazeći masovni bikovski događaj Nakon odobrenja Bitcoin ETF-a, investitori se čini da se pozicioniraju za predstojeće smanjenje nagrade za Bitcoin, u kojem će se poticaj za rudarenje Bitcoina i prihod rudarskih preduzeća smanjiti na pola, prema Bitcoin kodu. Smanjenje, koje se očekuje u aprilu, upoređuje se sa događajem čišćenja tržišta za rudare. Iako je istorijski prethodilo značajnim dobitcima Bitcoina, koji su koristili rudarske akcije, događaj može izazvati izlazak nerentabilnih rudara s tržišta, omogućavajući održivijim rudarima da steknu tržišni udeo.

Iako je četvrto smanjenje zakazano da se dogodi na visini bloka 840.000, tačan datum nije poznat zbog prirodne varijabilnosti i probabilističke prirode rudarenja blokova.

Firma za analizu na lanču Glassnode navodi da je njena najbolja procena, temeljena na trenutnom prosečnom vremenu između blokova, da je smanjenje sada udaljeno 100 dana.

Izvor: U.Today

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter