POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin (BTC) pokrenuo short squeeze sa skokom od 3.8%!

U neverovatnom obrtu događaja, Bitcoin je oživeo početkom ove nedelje, iznenađujući učesnike na tržištu snažnim rastom od 3,8%. Brzi uspon je poslao talase kroz kripto tržište, rezultirajući lavinom likvidacija u vrednosti od neverovatnih 75,23 miliona dolara samo u poslednjih 24 sata.

Medvedi, koji su se čvrsto klali na pad, našli su se na gubitničkoj strani, jer je od ukupnih likvidacija u iznosu od 36,89 miliona dolara, ogromnih 94% pripadalo kratkim pozicijama.

Kulminacija ove divlje vožnje došla je sa snažnim rastom koji je gurnuo cenu Bitcoina na izvanrednih 27.980 dolara po komadu. Ovaj iznenadni rast nije samo izbrisao gubitke pretrpljene prethodne nedelje, već je takođe pokrenuo nesmetane likvidacije.

Epicentar ovog događaja koji je potresao tržište bio je Binance, najveća svetska berza kriptovaluta, gde je cena Bitcoin futuresa skočila na zadivljujućih 28.168 dolara, ostavljajući za sobom razbijene medvede na tržištu.

Medveđi rast?

Velika likvidacija medveda ostavila je trgovce u čudu, pitajući se da li Bitcoin, nakon prikupljanja likvidnosti od kasnih i previše ambicioznih medveda, ima nameru da nastavi svoj rast ili se priprema za nastavak svog silaska.

Sada se postavlja pitanje vredno milijardu dolara: da li će Bitcoin iskoristiti ovaj novo pronađeni zamah da nastavi svoj uspon ili je to samo kratki predah pre novog sunovrata?

Dok se kripto prostor priprema za ono što dolazi, jedno je sigurno: Bitcoinova sposobnost da iznenadi i očara je neuporediva, ponovo dokazujući da je u carstvu digitalnih valuta jedina konstanta nepredvidljivost.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter