POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin i Ethereum analiza cene- kada će se desiti preokret?

Bitcoin i dalje frustrira investitore svojom uskom konsolidacijom cene, ne pružajući nikakve naznake o mogućem pravcu izbijanja. Tipično, što je konsolidacija duža, to je snažnije izbijanje iz nje. Zbog toga bi trgovci trebalo da budu spremni da iskoriste izbijanje kada se desi.

Manji pozitivan faktor u korist bikova (kupaca) je da oni zadržavaju veliki deo dobiti zabeležene tokom 2023. godine. To ukazuje na nedostatak hitnosti među bikovima da ostvare profit, jer očekuju da će uzlazni trend nastaviti.

Analitičar ETF fondova iz Bloomberga, Eric Balchunas, istakao je da je 15 najbolje rangiranih ETF-ova za akcije u 2023. godini bilo povezano sa kripto valutama, sa izloženošću prema kripto valutama i tehnologiji blokčejna.

Da li Bitcoin i alternativne kripto valute pokazuju bilo kakve znakove potencijalnog izbijanja iz svojih trenutnih raspona? Proučimo grafikone najboljih 10 kripto valuta da bismo saznali.

Analiza cene Bitcoina

Bikovi su gurnuli cenu Bitcoina iznad 50-dnevnog jednostavnog pokretnog proseka (SMA) od 29.960 dolara 8. i 9. avgusta, ali nisu uspeli da održe više nivoe. To sugeriše da medvedi prodaju tokom skokova cene.

Raspon u paru BTC/USDT se dodatno suzio, sa cenom koja oscilira između 28.585 i 30.350 dolara. Oba pokretna proseka su se izravnala, a relativni indeks snage (RSI) je blizu srednje tačke, što sugeriše da konsolidacija može potrajati još neko vreme.

Kada je cena zarobljena u nekom rasponu, teško je predvideti pravac izbijanja. Međutim, trgovci bi trebalo da budu spremni za početak trendovskog kretanja uskoro.

Ako cena padne ispod 28.585 dolara, par može pasti na 26.000, a potom na 24.800 dolara. Suprotno tome, izbijanje i zatvaranje iznad 30.350 dolara moglo bi gurnuti Bitcoin ka 32.400 dolara. To će verovatno biti poslednja prepreka pre nego što dostigne 40.000 dolara.

Analiza cene Ethereuma

Cena Ethereuma je poslednjih dana trgovala između 50-dnevnog SMA (1.879 dolara) i horizontalne podrške na 1.816 dolara. To ukazuje na neizvesnost između bikova i medveda u vezi sa sledećim pravcem kretanja cene.

Ravan 20-dnevni eksponencijalni pokretni prosek (EMA) na 1.855 dolara i RSI malo ispod srednje tačke ne daju jasnu prednost ni bikovima ni medvedima. Prodavci će morati da povuku cenu ispod 1.816 dolara kako bi preuzeli kontrolu. To bi moglo pokrenuti rasprodaju, koja bi mogla da povuče par ETH/USDT na 1.700, a zatim na vitalnu podršku na 1.626 dolara.

Suprotno tome, ako cena poraste i pređe preko 50-dnevnog SMA, to bi moglo otvoriti vrata za rast prema psihološkom otporu cene Ethereuma na 2.000 dolara.

Saznaj kako da pametno investiraš i profitiraš na berzi ovde.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter