POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin i Ethereum rastu, Litecoin prednjači među dobitnicima

Cene Bitkoina porasle su u ponedeljak ujutru u Aziji na preko 27.000 američkih dolara zbog viših naknada za transakcije. Eter je uspeo da se podigne iznad nivoa podrške od 1.800 dolara, dok njegovi programeri blokčejna kažu da su dodali ažuriranja kako bi popravili ono što je izazvalo prošlonedeljne probleme sa performansama. Litecoin je predvodio dobitnike među 10 najboljih kriptovaluta. Fjučersi na američke akcije su u petak pali jer se američki investitori plaše mogućeg neplaćanja duga od strane SAD.

Prema podacima CoinMarketCap-a, Bitcoin je ojačao 1,15% na 27.010 američkih dolara za 24 sata do 9:30 ujutru u Hong Kongu. Ipak, ukupni nedeljni gubitak iznosi 5,18%.

Tokom vikenda, najveća kriptovaluta na svetu zabeležila je dvomesečni minimum, pavši u subotu na 25.964 dolara.

Eter je porastao za 0,69% na 1,809 USD, zadržavši ključni nivo podrške od 1,800 USD, ali je i dalje u padu od 3,54% u proteklih sedam dana.

Ethereum blockchain je dva puta iskusio tehničke probleme 11. i 12. maja zbog čega je mreža zaustavila finaliziranje blokova.

U subotu, Ethereum blockchain konsultant Superphiz rekao je na Tviteru da je problem rešen.

Ethereum programeri su primenili ažuriranja kao odgovor na tehnološki problem, potvrdio je Superphiz.

Ostalih 10 najboljih kriptovaluta trgovalo se na višem nivou u ponedeljak ujutro. Litecoin je prednjačio u porastu, dodavši 3,97% na 83,50 USD.

Izvor: Yahoo finance

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter