POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin se može suočiti sa padom od 40% kako se približava halving, upozoravaju analitičari

Kripto analitičar Rekt Capital upozorio je na mogući strmoglavi pad vrednosti Bitkoina uoči sledećeg događaja halvinga u aprilu 2024. godine. Pozivajući se na istorijske obrasce zapažene tokom perioda halvinga 2016. godine, analitičar je sugerisao da bi bitkoin mogao doživeti pad vrednosti nakon pred-halving skoka, slično onome što se dogodilo 2016. godine.

Analitičar, koji ima pažnju preko 370 hiljada pratilaca, istakao je da, ako bitkoin prati putanju prethodnog ciklusa halvinga, njegova vrednost može pasti čak do 40%. To bi značilo da bi trenutni kurs bitkoina od 37.341 dolara mogao pasti na oko 22.500 dolara.

Ova prognoza zasniva se na ponašanju cene Bitkoina tokom prethodnih događaja halvinga, koji se dešavaju otprilike svake četiri godine i smanjuju nagrade koje rudari dobijaju za dodavanje novih blokova u blokčejn za polovinu. Očekuje se da će nadolazeći halving ponovo smanjiti nagrade rudarima, potencijalno utičući na dinamiku ponude i potražnje bitkoina.

Investitori i trgovci pažljivo prate ove prognoze jer su istorijski povezane sa značajnom volatilnošću cena. Rekt Capital je podstakao pratioce da se prijave za obaveštenja putem e-pošte kako bi ostali informisani o budućim prognozama i ažuriranjima kretanja na tržištu kriptovaluta.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter