POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitcoin pobedio NASDAQ i S&P 500 u septembru

Uprkos negativnom prinosu od 3,11% u septembru za Bitcoin (BTC), vodeća kriptovaluta je ostala ispred negativnih prinosa od 9,34% i 10,5% koje su objavili S&P 500 i Nasdaq, prema najnovijem izveštaju analitičke platforme Criptocompare.

Ethereum je, s druge strane, proglašen za najlošijeg među četiri analizirane kriptovalute u istraživanju, jer je očekivano spajanje na kraju bilo „‘kupi glasine, prodaj vesti‘”, prema izveštaju.

Izveštaj je naveo performanse Ethereuma u ​​avgustu i septembru kao opravdanje za ovu tvrdnju. Uprkos tome što je imao najveće prinose prilagođene riziku u avgustu, ETH je na kraju imao „najveći pad“ u septembru, koji je takođe bio mesec kada je Ethereum blockchain prešao na metod konsenzusa dokaza o ulozi (PoS).

Od četiri praćene kriptovalute, samo Solana (SOL), sa mesečnim prinosom od 5,59% i zlato, sa 2,87%, nadmašile su BTC u pogledu prinosa prilagođenih riziku.

Na sličan način, Mike McGlone, viši strateg za robu u Bloomberg Intelligence-u, izjavio je da bitkoin sve više raste u poređenju sa robnim i tehnološkim kompanijama kao što je Tesla u studiji Bloomberg Cripto Outlook objavljenoj 5. oktobra.

Analiza Criptocompare takođe je izvestila da je bitkoin bio „najmanje volatilna imovina i najdominantnija“ od četiri kriptovalute koje su praćene tokom septembra meseca kada se uporedi njihova volatilnost.

U međuvremenu, analiza izveštaja o obimu trgovanja USDT-om i američkim dolarima nagoveštava da investitori beže u bitkoin kada druge valute izgube vrednost. Ovo može ukazivati na to da se „učesnici na tržištu gomilaju u BTC nakon nedavne volatilnosti fiat valuta“, kako je navedeno u izveštaju.

Izvor: CoinEdition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter