POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitkoin dostigao novi godišnji maksimum od 31.500 dolara!

BTC je 6. jula dostigao nove nivoe u 2023. godini jer je sveži skok sa ključnog nivoa podrške ojačao bikove.

Podaci sa Cointelegraph Markets Pro i TradingView pokazali su nagli rast cene BTC-a preko vrha njegovog nedavnog trgovačkog opsega.

Analitičari su prethodno pretpostavljali da će najveća kriptovaluta dalje pasti, možda dostižući 28.000 dolara kako bi pružila klasičnu priliku za “kupovinu pada”.

Sa momentumom usmerenim nagore, Michaël van de Poppe, osnivač i izvršni direktor trgovačke firme Eight, bio je optimističan.

“Probijanje cene od 30.800 dolara će rezultirati brzim usponom. – Ponovno testiranje 30.300 dolara bilo bi dobro za duge pozicije.”

Ova uzlazna kretanja dogodila su se nekoliko sati nakon što je Larry Fink, izvršni direktor najvećeg globalnog upravljača imovinom BlackRock, nazvao bitkoin “međunarodnom imovinom” i naveo nekoliko prednosti tokom intervjua uživo.

BlackRock-ova aplikacija za pokretanje prvog Bitkoin ETF-a u Sjedinjenim Američkim Državama ponovno je predata regulatorima ove nedelje.

Gledajući širu sliku, popularni trgovac John Wick je rekao da nema čega da se bojimo kada je u pitanju produžena konsolidacija bitkoina blizu godišnjih maksimuma.

PlanC, analitički nalog, takođe je bio optimističan da će se trenutna faza završiti u korist bikova. Fokus je bio na dvogodišnjem eksponencijalnom pokretnom proseku bitkoina (EMA), koji se trenutno nalazi na 28.500 dolara.

“Bitkoin se bori da ostane iznad dvogodišnjeg EMA; istorijski gledano, kada to učini, to je bullish znak”, naveo je PlanC.

“Svi prethodni ciklički minimumi su se dogodili kada je BTC bio 45% do 55% ispod dvogodišnjeg EMA, što se već dogodilo.”

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter