POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitkoin na 22.800 dolara, oporavak kriptovaluta se ubrzava!

Bitkoin se trenutno trguje na 22.786 dolara nakon što je ostvario rast od 33,4% u poslednjih 14 dana.

Globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta sada iznosi 1,05 triliona dolara, a tržište kriptovaluta je poraslo za 0,72% u proteklom danu.

Nakon što je FTX propao, FTT, Solana, Serum, Maps i Oxygen su dobili na snazi u ovom oporavku tržišta.

Čini se da je oporavak kriptovaluta ubrzan jer je tržište svedočilo skoku od 250 milijardi dolara. 

Nakon dramatičnog kolapsa jedne od najvećih kripto berzi FTX, njen izvorni token FTT, Solana i Serum su kolabirali da bi se vrtoglavo oporavili u nedavnom skoku tržišta. Podaci otkrivaju da je FTT porastao za 120,1% u poslednjih 30 dana.  Skok FTT-a je podstaknut spekulacijama da će FTX vratiti sredstva svojim klijentima u SAD.

Slično tome, za Solanu, koja je dobila veliku podršku od osnivača FTX-a, Sema Bankman-Frida (SBF), takođe se očekivalo da će kolabirati zbog bankrota kripto berze. Međutim, Solana je uspela da se oporavi sa 8 na 24,21 dolara nakon skoka i ponovo se nalazi među 10 najboljih kriptovaluta.

Serum koji je takođe dobio pokroviteljstvo od SBF-a utrostručio je svoju vrednost na 43 centa za tri nedelje. Serum se trenutno trguje na 0,413 nakon što je zabeležio rast od 158,3% u poslednjih 14 dana. Što se tiče kriptovaluta Maps i Oxigen, oba kripto projekta su porasla za više od 50% u januaru.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter