POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitkoin pada ispod 20.000 dolara

Bitkoin je u juče i danas pao ispod 20.000 dolara, nastavljajući pad koji ga je spustio za skoro 60% sa godišnjeg maksimuma.

Bitkoin, najveća i najpoznatija kriptovaluta na svetu, poslednji put je u subotu pao 1,5% na 19.946 dolara, što je za 298 dolara manje u odnosu na prethodno zatvaranje.

Pao je za 58,7% u odnosu na godišnji maksimum od 48.234 dolara postignut 28. marta.

Eter, “novčić” povezan sa Ethereum blockchain mrežom, je u međuvremenu pao za 2,76% na 1.467,2 dolara, izgubivši 41,60 dolara u odnosu na prethodno zatvaranje.

Pad bitkoina dolazi nakon slabog dana u petak za valutu, koja je pala pošto je Volstrit pao, a sva tri referentna nivoa završila su više od 3% niže.

Slabost u rizičnoj aktivi došla je nakon što je šef Federalnih rezervi Džerom Pauel upozorio da se ne očekuje brz kraj pooštravanja stope. Akcije Fed-a u vezi sa kamatnim stopama navele su neke investitore da predviđaju više bola za akcije.

„Bitcoin je pao ispod 20.000 jer investitori očekuju da će vikend pun pesimizma od Džekson Hola smanjiti raspoloženje“, rekao je u subotu Edvard Moja, viši tržišni analitičar u OANDA-i.

„Evropski i azijski centralni bankari će verovatno biti mnogo pesimističniji od predsednika Fed Pauela i zbog toga se mnogi trgovci spremaju za slabo otvaranje u nedelju uveče“, dodao je on.

Bitkoin je poslednji put bio ispod 20.000 dolara sredinom jula.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter