POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitkoin pao 8%, “krvoproliće” na tržištu kriptovaluta!

Bitkoin io stale kriptovalute su iznenada pale u roku od samo 10 minuta tokom jučerašnjeg dana. Hiljadu milijardi dolara likvidirano je u kriptovalutama, što je najviši nivo u poslednjih osam meseci, a poslednji takav događaj se desio tokom kolapsa FTX-a.

Cena Bitkoina je pala čak 8% na 25.409 dolara, što je njegov najniži nivo u poslednja dva meseca a ukupno 176.752 trgovaca  je likvidirano tokom poslednjih 24 sata. Oko 90% ovih likvidacija je izvedeno u poslednjih 12 sati, što ukazuje na brzi porast volatilnosti cena samo nekoliko dana nakon što su BTC i ETH zabeležili svoju najnižu dnevnu volatilnost u nekoliko godina.

Među mnoštvom trgovaca koji su izgubili značajan deo svojih derivativnih pozicija, dve posebne likvidacije su privukle pažnju kripto zajednice. Tokom pada cena, jedan investitor na Binance-ovom ETH/BUSD ugovoru je likvidiran na ceni od 1.434,37 dolara, izgubivši 55 miliona dolara, što je najveća likvidacija tog dana. Drugi trgovac na Binance-u, na BTC/USDT ugovoru, je izgubio skoro 10 miliona dolara u likvidacijama.

Druge kriptovalute su takođe doživele sličan pad, pri čemu su najvažnije 15 kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji (izuzimajući stabilne kovanice) imale padajuće grafikone.

Binance razmatra pravne akcije protiv Checkout.com

Kripto berza Binance je 18. avgusta rekla za Cointelegraph da razmatra mogućnost pravne akcije protiv svog bivšeg partnera i pružaoca platnih usluga, Checkout.com. Potencijalni pravni spor se pojavio otprilike nedelju dana nakon što je Checkout.com navodno okončao svoj poslovni odnos sa Binanceom zbog mogućih regulatornih mera.

“Ne slažemo se sa navodnim osnovama za raskid ugovora sa Checkout-om i razmatramo naše opcije po pitanju pravnih akcija”, rekao je portparol Binance-a za Cointelegraph.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter