POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bitkoin potonuo ispod 23,000 dolara, šta dalje?

Vikend do sada nije bio ljubazan prema većini kriptovaluta jer su tržišta i danas u minusu. Situacija se pogoršala nakon jučerašnjeg objavljivanja podataka o inflaciji i potrošnji u SAD. Lider na kripto tržištu, Bitkoin (BTC), takođe je doživeo pad cene u poslednja 24 sata.

Prema CoinMarketCap-u, Bitcoin trenutno vredi oko 22.997 dolara nakon pada cene od preko 3% tokom poslednjeg dana radne nedelje. 

Slab učinak Bitkoina tokom poslednjeg dana uticao je na njegov nedeljni učinak i on je u padu od 5% u poslednjih sedam dana. BTC je takođe oslabio u odnosu na svog najvećeg konkurenta, Ethereum (ETH), za oko 0,10% tokom prošlog dana.

Takođe, u crvenoj zoni je i 24-časovni obim trgovanja BTC-a koji trenutno iznosi 24,930,603,465 dolara nakon pada od više od 13% tokom jučerašnjeg dana. Što se tiče tržišne kapitalizacije, vrednost BTC-a trenutno iznosi 446.454.276.116 dolara.

U ovom trenutku, ključni nivo za Bitkoin leži na 23 hiljade dolara. Ako cena Bitkoina padne ispod ovog nivoa do kraja današnjeg trgovanja, vrlo je verovatno da će nastaviti sa padom do sledećeg nivoa podrške od oko 22.645 dolara.

Linija 9-EMA (eksponencijalni pokretni prosek) cene Bitkoina se takođe kreće u opadajućem smeru bliže liniji 20-EMA. Ako bi linija 9-EMA u narednih 24-48 sati prešla ispod linije 20-EMA, to će samo učvrstiti ovu tezu o padu tržišta u narednom periodu.

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter