POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BlackRock najavljuje pokretanje novog privatnog spot Bitcoin fonda

Ovaj potez dolazi nedelju dana nakon njegovog partnerstva sa Coinbase-om kako bi se institucionalnim klijentima omogućio pristup kripto trgovanju.

Prema postu na blogu objavljenom u četvrtak, BlackRock – najveći svetski menadžer imovine, koji nadgleda preko 10 triliona dolara ukupne imovine – pokrenuo je novi privatni spot Bitcoin (BTC) trust. Fond je dostupan samo američkim institucionalnim investitorima i nastoji da prati učinak bitkoina, umanjen za troškove i obaveze trusta. Objašnjavajući odluku, BlackRock je rekao:
„Uprkos naglom padu na tržištu digitalnih sredstava, još uvek vidimo značajno interesovanje nekih institucionalnih klijenata za to kako da efikasno i ekonomično pristupimo ovim sredstvima koristeći našu tehnologiju i mogućnosti proizvoda. Bitcoin je najstarija, najveća i najlikvidnija digitalna imovina i trenutno je primarni predmet interesovanja naših klijenata u prostoru digitalne imovine.

Privatni investicioni fondovi koji ne traže investicije od malih investitora ne moraju da se registruju kod regulatornih organa u Sjedinjenim Državama. Ali drugi, kao što je Graiscale Bitcoin Trust, i dalje mogu postati javno trgovani – iako nisu registrovani u Komisiji za hartije od vrednosti i berze – na tržištima van berze.

Ne računajući stabilne coins, Bitcoin održava blizu 50% tržišne kapitalizacije industrije. Što se tiče korišćenja energije blokčejna, BlackRock je rekao da to ohrabruju organizacije kao što su RMI i Energi Veb, koje razvijaju programe za postizanje veće transparentnosti u održivom korišćenju energije u rudarenju bitkoina.

Prošle nedelje, BlackRock se udružio sa berzom kriptovaluta Coinbase kako bi svojim klijentima pružio direktnu procenu kriptovaluta, počevši od bitkoina. Korisnici BlackRock-ove platforme za institucionalno upravljanje investicijama, Aladin, dobiće mogućnost trgovanja kriptovalutama, starateljstva, primarnog posredovanja i izveštavanja kada se prijave za Coinbase Prime. Na širem nivou, BlackRock je naveo da je sprovodio istraživanje u četiri oblasti digitalne imovine — dozvoljenih blokčejnova, stabilnih kokova, kripto imovine i tokenizacije — i njihovih povezanih ekosistema.

Izvor: CoinTelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter