POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BlackRock podneo zahtev za Bitcoin ETF! Ostali se utrkuju da učine isto…

Investicioni menadžeri WisdomTree i Invesco-a podneli su zahtev za spot Bitcoin ETF-ove, ubrzo nakon što je to učinio i BlackRock.

Najmanje dve investicione firme su podnele nove zahteve za spot Bitcoin berzanske fondove (ETF), nakon što je investicioni gigant BlackRock podneo sličnu prijavu za svoj sopstveni spot Bitcoin ETF 15. juna.

Investiciona firma sa sedištem u New Yorku, WisdomTree, je najnovija investiciona firma koja je podnela novi zahtev za spot Bitcoin ETF.

Prema podacima iz prijave koju je WisdomTree podnela Komisiji za hartije od vrednosti i berze SAD (SEC) 21. juna, WisdomTree je zatražio da SEC dozvoli listiranje “WisdomTree Bitcoin Trust” na Cboe BZX berzi pod simbolom “BTCW”.

WisdomTree je već dva puta ranije podnosio zahtev za spot Bitcoin ETF. Njihov prvi zahtev je odbijen od strane SEC-a u decembru 2021. godine. Drugi zahtev je takođe odbijen u oktobru 2022. godine, pri čemu je finansijski regulator naveo slične brige u vezi sa prevarom i manipulacijom na tržištu. Trenutno, WisdomTree upravlja imovinom u vrednosti od oko 83 milijarde dolara.

Jedna od ključnih razlika u odnosu na nedavnu prijavu BlackRock-a SEC-u je ta što BlackRock namerava da sklopi “dogovor o deljenju nadzora” sa berzom fjučersa Chicago Mercantile Exchange (CME).

BlackRock-ov predlog navodi odobrenje SEC-a za Bitcoin fond fjučersa od strane investicionog savetodavnog preduzeća Teucrium. U tom odlučivanju je navedeno da CME “kompletno nadzire uslove na fjučers tržištu i kretanje cena u realnom vremenu kako bi otkrio i sprečio zloupotrebe, uključujući iskrivljavanje cena uzrokovano manipulativnim naporima”.

I WisdomTree-ova prijava takođe naglašava da su spremni da sklope takav sporazum o nadzoru sa “operatorom američke platforme za spot trgovinu Bitcoinom”.

Manje od četiri sata nakon što je WisdomTree podneo svoj zahtev, globalni investicioni menadžer Invesco je “ponovo aktivirao” svoj zahtev za sličan proizvod.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter