POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BlackRock pokreće još jedan fond kojim se trguje na kripto berzi

BlackRock, najveći emitent fondova kojima se trguje na berzi, nedavno je pokrenuo novi fond kojim se trguje na berzi (ETF) koji će navodno evropskim potrošačima pružiti izloženost blokčejn poslovanju.

Lansiranje dolazi samo nekoliko kratkih meseci nakon što je BlackRock predstavio fond za digitalnu imovinu koji do sada nije bio uspešan u privlačenju investitora.
„iShares Blockchain Technology UCITS ETF (BLKC)“ je naziv potpuno novog fonda kojim se trguje na berzi (ETF) koji je predstavljen 27. septembra.
Pored toga, BlackRock podnosi prijavu za novi metaverse proizvod.

Komentarišući lansiranje, Omar Moufti, strateg proizvoda u BlackRock-u, rekao je:

“Kontinuirano širenje blockchain tehnologije naglašava njen potencijal u mnogim industrijama. Izloženost koju nudi iShares Blockchain Technologi UCITS ETF omogućiće našim klijentima priliku da se angažuju sa globalnim kompanijama koje predvode razvoj ekosistema blokčejn u nastajanju.”

Štaviše, Moufti je rekao da misle da će blockchain tehnologije i digitalna imovina verovatno postati važniji za njihove klijente kako slučajevi upotrebe budu sve veći, veličina i složenost.

Predstavnici BlackRock-a su rekli: „[Napravljen je] za investitore koji žele da budu izloženi širokom spektru kompanija koje su uključene u razvoj, inovacije i korišćenje blokčejn i kripto tehnologija.

Coinbase, najistaknutija berza kriptovaluta u Sjedinjenim Državama, fintech kompanija Block Džeka Dorsija, Marathon Digital i Riot Blockchain, dva najveća BTC rudara na svetu, i USD Cash su svi uključeni u iShares Blockchain i Tech ETF (IBLC), koji je gore pomenuti ETF koji je ranije ove godine formirao menadžer kriptoaktive.

Izvor: CoinEdition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter