POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BMW počinje proizvodnju u novoj fabrici u Kini vrednoj 2,2 milijarde dolara

Kako ovaj proizvođač automobila povećava proizvodnju električnih vozila (EV), nemački BMW je u četvrtak saopštio da je formalna proizvodnja počela u novoj fabrici u Kini sa investicijom od 15 milijardi juana (2,24 milijarde dolara).

Godišnja proizvodnja BMW-a na najvećem automobilskom tržištu na svetu će porasti na 830.000 vozila sa 700.000 u 2021. zahvaljujući fabrici Lydia, njenom trećem pogonu za sklapanje automobila u Kini, koji se nalazi u severoistočnom gradu Šenjang, u provinciji Liaoning.

Prema BMW-u, fleksibilne proizvodne linije fabrike su isključivo namenjene za proizvodnju električnih automobila na baterije kao odgovor na potražnju tržišta.

Prema BMW-u, i3, sportska limuzina srednje veličine koja je potpuno električna, biće prvo vozilo koje će napustiti proizvodne trake fabrike u Lydia.

Sa više nego udvostručenom prodajom u odnosu na pre godinu dana, Tesla i kineski proizvođači automobila kao što je BYD predvode rastuću industriju električnih vozila u Kini.
General Motors i Volkswagen, dva nekadašnja lidera ere motora sa unutrašnjim sagorevanjem, sada zaostaju.

Prema podacima Kineskog udruženja proizvođača automobila, baterije su korišćene za napajanje oko četvrtine automobila prodatih u Kini u prvih pet meseci ove godine.

Prema poslovnoj dokumentaciji, BMW je prodao 208.507 automobila u Kini, svom najvećem tržištu, u prvom kvartalu, što je pad od 9,2% u odnosu na isti period prošle godine.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter