POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Bob Ajger se vraća u Disney kao izvršni direktor na dve godine

Bivši izvršni direktor kompanije Walt Disney, Bob Ajger vraća se u medijsku kompaniju kao izvršni direktor manje od godinu dana nakon što je otišao u penziju, što je iznenađujuće imenovanje koje dolazi u trenutku kada se zabavna kompanija bori da svoje striming TV usluge pretvori u profitabilan posao.

Ajger, koji se penzionisao prošle godine nakon 15 godina kao izvršni direktor, pristao je da bude izvršni direktor još dve godine, naveo je Disney u saopštenju kasno u nedelju.
On će zameniti Boba Čapeka, koji je preuzeo dužnost generalnog direktora Disney-a u februaru 2020. godine.

Dok je Čapek vodio Disney kroz pandemiju COVID-19, Dizni je ovog meseca razočarao investitore izveštajem o zaradi koji je pokazao kontinuirane gubitke u jedinici za striming medija koja uključuje Disney+.

„Upravni odbor je zaključio da dok Dizni kreće u sve složeniji period transformacije industrije, Bob Ajger je na jedinstvenoj poziciji da vodi kompaniju kroz ovaj ključni period“, rekla je Suzan Arnold, predsednica Disney-evog odbora.

U junu, Disney-ev odbor je jednoglasno izglasao produženje Čapekovog ugovora na tri godine.

Tokom Čapekovog kratkog mandata, Disney je bio zahvaćen unutrašnjim kulturnim ratom nakon što je optužen da je ćutao o zakonima Floride koji bi ograničili diskusiju u učionici o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu.

Iger je napustio Disney na visokoj noti jer je kompanija vodila bitku industrije zabave protiv Netflix-a u ratovima za striming.
Ekonomsko usporavanje i visoke kamatne stope naštetile su Disney+ dok se kompanija priprema za duboko smanjenje troškova.

„Ja sam optimista, i ako sam naučio jednu stvar iz mojih godina u Disney-u, to je da čak i suočeni sa neizvesnošću — možda posebno pred neizvesnošću — naši zaposleni i glumci postižu nemoguće“, rekao je Iger u dopis zaposlenima koji je video Rojters.

Promena rukovodstva je iznenadila zaposlene, rekao je jedan izvor kompanije.

Izvor: Reuters

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter