POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

BP investira 10 milijardi evra u Nemačkoj!

BP planira da investira do 10 milijardi evra ($10.7 milijardi) u niske emisije ugljenika, obnovljive izvore energije i punjače za električna vozila (EV) u Nemačkoj do kraja ove decenije, dok konkurencija u vezi energetske tranzicije najveće evropske ekonomije postaje sve intenzivnija.

Nemačka je jedna od nekoliko zemalja na koje BP cilja kako bi masovno implementirao strategiju za prelazak sa fosilnih goriva na goriva sa niskim emisijama ugljenika i električnu energiju.

U središtu ovog investicionog zamaha u Nemačkoj su planovi za proširenje lokalne mreže brzih punjača za električna vozila BP-a, dekarbonizaciju svojih rafinerija i razvoj energije vetra. Takođe se razmatra mogućnost otvaranja lokalnog centra za uvoz goriva sa niskim emisijama vodonika.

BP planira da potroši između 55 i 65 milijardi dolara na svoje nove tranzicione poslove između 2023. i 2030. godine, kada će ta suma biti jednaka njihovim investicijama u naftu i gas.

BP posluje u Nemačkoj više od jednog veka i zapošljava oko 4.000 ljudi, što čini oko 6% ukupnog broja zaposlenih.

Wendeler je rekao da će postojati oblasti gde će BP dovesti nove stručnjake ili zadržati postojeće, ali nije želeo da kaže da li će radna snaga rasti kao rezultat ovih investicija.

BP je nedavno otvorio novo sedište u Hamburgu koje će nadgledati njihovo proširenje priobalnih vetrenjača.

Izvor: Investing.com

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter