POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Brendovi uključujući Nike i Gucci, zaradili su 260 miliona dolara od prodaje NFT-a

Nezamenljivi tokeni daju velikim brendovima nove načine interakcije sa svojim potrošačima, uključujući umetnost, modu i igre.

Uzbuna oko nezamenljivih tokena (NFT) omogućila je nekim od najpoznatijih svetskih brendova da ostvare stotine miliona dolara dodatnog prihoda, naglašavajući masovnu potrošačku privlačnost digitalnih kolekcionarskih predmeta.

Vodeći brendovi, uključujući Nike, Gucci, Dolce & Gabbana, Adidas i Tiffani, ostvarili su ukupnu prodaju od 260 miliona dolara od NFT-a, prema podacima Dune Analitics-a koje je prvi objavio NFTGators.
Nike-ovi NFT padovi su prikupili 185,3 miliona dolara prihoda, a obim na sekundarnim tržištima se približava 1,3 milijarde dolara.

Dolce & Gabbana je ostvarila prihod od NFT u vrednosti od 25,6 miliona dolara.
Tiffani, koji je tek nedavno lansirao svoj NFTiff token koji omogućava vlasnicima CryptoPunk-a da prave prilagođene priveske, prikupio je 12,6 miliona dolara u prodaji vezanoj za NFT.
Ukupni NFT prihod za Gucci i Adidas iznosio je 11,6 miliona dolara i 10,9 miliona dolara.

NFT-ovi su ušli u mejnstrim 2021. godine, sa kolekcijama kao što su Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks koje su ostvarile milijarde doživotne prodaje. Himpa oko digitalnih kolekcionarskih predmeta na kraju je privukla pažnju velikih brendova, koji su počeli da eksperimentišu sa tehnologijom kako bi se bolje povezali sa svojim kupcima. Iako je ludnica za NFT zamrla poslednjih meseci, očekuje se da će uticaj nove tehnologije ostaviti trajni trag.
Kompanije kao što su Nike i Addidas planiraju da svoje NFT ambicije prenesu u Metaverse — poteze dizajnirane da prošire sveprisutnost svojih brendova u virtuelne svetove.

Iako se procene razlikuju, investitori i tehnolozi veruju da NFT tržište ima veoma svetlu budućnost.
Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo agregator tržišta CoinGecko, ispitanici veruju da bi NFT tržište moglo da vredi više od 800 milijardi dolara u naredne dve godine. Konvencionalnija istraživanja iznose vrednost globalnog tržišta NFT-a na oko 230 milijardi dolara do kraja decenije.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter