POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Broj otpuštenih je najviši od januara. Možda još jedan znak da tržište rada usporava

Broj američkih građana koji podnose zahteve za prvi put zbog nezaposlenosti, porastao je na najviši nivo od početka ove godine, što je znak da kompanije oprezno pristupaju izdacima.

Inicijalna potraživanja za nezaposlene porasla su na 218.000 u odnosu na 14 maj, što je za 21.000 veći u odnosu na revidirani nivo od 197.000 od prošle nedelje. Ovo je bio najviši nivo od 222.000 o kojima se pričalo za nedelju koja se završila 21og januara. Četvoronedeljni prosek iznosio je 199.500, oko 8.000 više od revidiranog proseka prošle nedelje.

Potraživanja za nezaposlene poklapa se sa vestima o kompanijama koje su obuzdale nova zaposlenja kada su primetile značajan rast tokom pandemije.

Meta FB +1,18% (ticker: FB) je ranije ovog meseca objavio da smanjuje planove za dodavanje osoblja s obzirom na smanjene prihode. Amazon AMZN +0,25% (AMZN) finansijski direktor Brajan Olsavski izjavio je krajem aprila da kompanija ima previše zaposlenih i da planira da smanji izdatke u drugom kvartalu.

Uber (UBER) je poslao email svim zaposlenima, da bi kompanija tretirala „zapošljavanje kao privilegiju” i dobro razmisliti gde treba dodati broj zaposlenih.
S druge strane, dok su početna potraživanja porasla, broj primalaca državne pomoći su opali.

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter