POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Čak 30% milenijalaca i 36% generacije Z poseduje kriptovalute!

Čak 80% odraslih Amerikanaca veruje da finansijski sistem favorizuje „interese moćnika“, dok 20% trenutno poseduje bar neku kriptovalutu, pokazalo je novo istraživanje naručeno od strane kripto berze Coinbase.

Februarska onlajn anketa u kojoj je učestvovalo više od 2.000 odraslih Amerikanaca pokazala je da je 80% ispitanika reklo da „globalni finansijski sistem nepravedno favorizuje interese bogatih i moćnih“, dok 67% njih želi „velike promene“ ili „potpunu reviziju“ finansijskog sistema.

86cbd748 e5ac 4353 81b0 ae636ab8e6fd
Veliki deo ispitanika razočaran je globalnim finansijskim sistemom i želi promene. Izvor: Morning Consult

Istraživanje koje je sprovela firma za poslovnu inteligenciju Morning Consult imala je za cilj da ispita percepciju globalnog finansijskog sistema i kako odrasli kripto investitori u Sjedinjenim Državama vide budućnost kripto tržišta i berzi.

Utvrđeno je da uprkos nedavnim lošim vestima koje dolaze iz kripto sveta, 20% ispitanika je reklo da i dalje poseduje kriptovalute, a skoro trećina planira da kupi, proda ili trguje kriptovalutama u narednoj godini.

Morning Consult je primetio da su brojke ostale dosledne svakog tromesečja od januara 2022. godine, krećući se između 17% i 20% tokom poslednjih 12 meseci, što znači da nedavna previranja na tržištu možda nisu uzdrmala poverenje maloprodajnih investitora u kriptovalute u Americi.

„Ima razloga da budemo optimisti u pogledu budućnosti kriptovaluta. Generalno gledano, Amerikanci su frustrirani nejednakošću u finansijskom sistemu i gladni su promena“, piše Morning Consult, dodajući:

„Kripto investitori i mlađe grupe Amerikanaca i dalje veruju da je kripto vredna investicija u budućnost koja može dovesti do društvenih koristi.

Kripto entuzijazam među mlađim odraslim osobama je takođe visok. Istraživanje je pokazalo da 36% generacije Z (rođenih između 1997. do 2013.) i 30% milenijalaca (rođenih između 1981. i 1996.) trenutno poseduju kriptovalute.

35297b20 ddd5 4842 bdea b74536725793
Mlađe generacije ostaju optimistične u pogledu budućnosti kriptovaluta. Izvor: Morning Consult

Takođe je utvrđeno da manjinske grupe u SAD imaju optimističniji pogled na kriptovalute.

„Odrasli crnci i latinoamerikanci imaju znatno veću verovatnoću od odraslih belaca da steknu povoljan utisak o kriptovalutama i smatraju da su „kriptovalute i blokčejn budućnost“.

Aktuelni kripto investitori takođe ostaju optimistični u pogledu budućnosti, a 65% njih se slaže da su najbolji dani na tržištu još uvek pred nama, dok 76% kripto investitora i dalje veruje da su kripto i blokčejn budućnost.

Neki tržišni komentatori veruju da će sledeća kripto trka početi kada Kina usvoji povoljniji pogled na kriptovalute. Međutim, istraživanje je pokazalo da bi više Amerikanaca bilo zainteresovano za ulazak na tržište ako bi menjačnice bile pouzdanije i bezbednije.

Među opštom populacijom, 67% je označilo sigurne i pouzdane kripto brokere kao važne. Za poređenje, 91% kripto investitora je reklo da je pouzdana, sigurna platforma od vitalnog značaja za kripto tržište.

10ea3d1b 9aa0 4d76 bafc bd4395ad426a
Mnogi ispitanici su označili sigurne i pouzdane kripto brokere kao važne. Izvor: Morning Consult

„Kako Amerikanci gledaju na pouzdanost berzi u velikoj meri utiče na njihove težnje za vlasništvom nad kriptovalutama: ako Amerikanci osećaju da su kripto menjačnice bezbedne, veća je verovatnoća da će investirati u kriptovalute u budućnosti“, piše Morning Consult.

Morning Consult je sproveo istraživanje između 10. i 14. februara, ispitujući nacionalni uzorak od 2.202 odrasla Amerikanca, kao i prekomerni uzorak od 500 američkih investitora u kriptovalute.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter