POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cardano (ADA) je energetski efikasniji od YouTube-a, PayPal-a i Netflix-a

Cardano, Proof-of-Stake (PoS) blockchain, je prijavljeno da je energetski efikasniji od tehnoloških giganata uključujući Paipal, YouTube i Netflix na osnovu potrošnje energije.

Potrošnja energije blokčejn projekata, posebno bitkoina, bila je tema žestokih debata. Da bi smanjio potrošnju energije, Cardano je usvojio decentralizovani proof-of-stake (PoS) blockchain.

Podaci iz Cardano projekta pokazuju da mreža radi na 3.198 jedinica, što procenjuje njenu godišnju potrošnju na 3.103 GVh, ili 0.0031 TVh.

FaxhzdTXkAEtqwp

Prema podacima, Netflix striming je potrošio oko 94 teravat sata (TVh) u 2021. Godišnja potrošnja YouTube-a bila je određena na 244 TVh godišnje, dok je PayPal potrošio 254,700 MVh (0,25 TVh) električne energije u 2019.

Proof-of-Work (PoW) još uvek nije energetski efikasan

Energetska efikasnost PoS-a je u oštroj suprotnosti sa POW kao što je Bitcoin. Na primer, Bitcoin mreža koristi 131 TVh godišnje, više električne energije nego Argentina, Holandija i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Sa Ethereum glavnom mrežom koja migrira sa PoW na PoS u septembru, o potrošnji energije Proof-of-Work se raspravlja kao o nečemu što se može izbeći, posebno uz nisku potrošnju PoS blokova.

Dugo očekivani Cardano hard fork je odložen više puta jer Input Output Global (IOG) kaže da je to jedna od najsloženijih nadogradnji koje je preduzeo do sada.

Izvor: DailyCoin

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter