POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Celsius Network će konvertovati altkoine u BTC ili ETH!

Sud za stečaj u južnom okrugu Njujorka odobrio je plan bankrotiranog kripto zajmodavca Celsius Network za konverziju njegovih alternativnih kriptovaluta u Bitcoin (BTC) i Ether (ETH).

Nalog je izdao sudija Martin Glenn, a likvidacije će otvoriti put za distribuciju sredstava poveriocima u bliskoj budućnosti.

Predlog je zvanično odobren nakon razgovora između Celsiusa i Američke komisije za hartije od vrednosti (SEC). Prema odluci sudije za stečaj, problematičnom zajmodavcu je dozvoljeno da: “Prodaje ili konvertuje bilo koju kriptovalutu, izuzev tokena koji su povezani sa računima za zadržavanje ili čuvanje, u BTC ili ETH počevši od 1. jula 2023. godine.”

Celsius, koji se suočio sa bankrotom 2022. godine nakon kolapsa Terra ekosistema i njegovih tokena Terra (LUNA) i TerraUSD (UST), ostavio je poverioce u očekivanju rešenja. Bez obzira na bankrotstvo od pre nekoliko meseci, nedavna presuda je otvorila nove mogućnosti i produžila postupak.

Uz nedavnu akciju SEC-a protiv altkoina, koje je regulator klasifikovao kao hartije od vrednosti, mnoge kripto kompanije odlučuju da konvertuju altkoine u BTC i ETH. Nekoliko ozbiljnih altkoina koje je SEC označio kao hartije od vrednosti uključuju Cardano (ADA), Solanu (SOL) i Polygon (MATIC).

Uprkos tekućem postupku stečaja, Celsius je nedavno kupljen od strane kripto konzorcijuma Fahrenheit u maju 2023. godine. Mreža sada posluje pod upravom svojih novih vlasnika.

Novi vlasnici su najavili revidirani plan stečaja. Iako konkretni detalji ovih planova još nisu otkriveni, sada je jasno da će vlasnici isključivo distribuirati sredstva u Bitcoinu i Etheru.

Nakon bankrotiranja Celsius Networka, kompanije poput Voyager Digitala i FTX-a suočile su se sa finansijskim izazovima, što ih je navelo da istraže jedinstvene strategije za rešavanje zahteva poverilaca za nadoknadu.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter