POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Celsius Network isplatio dug

Platforma za pozajmljivanje Celsius je prebacila skoro 25.000 umotanih bitkoina (wBTC), vrednih 528,9 miliona dolara, na menjačnicu FTX, što je izazvalo zabrinutost nekih u zajednici da li bi uskoro moglo da usledi pad tržišta.

Što i ne mora da znači? Isplata duga koju je Celsius imao, ima skoro pozitivnu stranu da bi povlačenja uskoro možda mogla biti otključana.

Ogroman transfer na berzu dolazi nakon što je platforma za pozajmljivanje isplatila preostalih 41,2 miliona dolara duga prema protokolu Maker (MKR), oslobađajući ceo wBTC kolateral svog kredita.

Međutim, zajednica nije sigurna šta da uradi sa transferom, a neki se plaše da bi uskoro moglo da usledi pad BTC-a na berzi, što bi snizilo cene bitkoina.

Drugi su se više nadali da bi ovaj potez mogao biti priprema za Celzius da zameni svoje umotane bitkoine za BTC, što može biti dobar znak za štediše koji su se nadali da će se povlačenje bitkoina na kraju ponovo otvoriti na platformi Celsius. Bitkoin je porastao za 8% u poslednja 24 sata da bi trgovao iznad 22.100 dolara, što sugeriše da učesnici na tržištu prihvataju vesti svojim korakom.

25.000 wBTC poslatih FTX-u prati vest ranije danas da bi 150.000 BTC potencijalno moglo biti pušteno na tržište pošto kreditori Mt.Gox-a dobiju svoj BTC posle osmogodišnjeg čekanja.

Do sada su i Celsius i izvršni direktor Aleks Mašinski ćutali o bilo kakvom kretanju sredstava.

Kripto advokat Džon Pirovič, direktor Blockchain & Digital Assets-a, rekao je Cointelegraphu 7. jula da će Celsiusova otplata svoje kreditne pozicije kod Maker-a na kraju pomoći njegovim klijentima.

„Protokol proizvođača se oslanja na prekomerno obezbeđene kreditne pozicije, tako da je otplata kredita od 41 milion dolara DAI-a oslobodila 21.962 wBTC kapitala koji je sada dostupan za ispunjavanje zahteva klijenata za povlačenje.

Pirovič je dodao da čak i ako Celzius završi bankrot, da bi otplata kreditne pozicije i povlačenje kolaterala mogli poboljšati položaj kupaca.

Likvidacija Celsiusa je pomerena sa 22000$, nakon više isplata trenutna cena likvidacija je nulirana i Celsius je isplatio kompletan dug.

Izvor: Cointelegraph

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter