POSTANI FOREX TREJDER – POGLEDAJ KURS

Pretraga
Close this search box.

Cena Bitkoina bi mogla da padne na 20.800 dolara?

Korisnik Tvitera, Material Indicators (@MI_Algos), tvitovao je jutros da Fire Charts pokazuje da su kitovi u toku vikenda „ zainteresovani da pokušaju da iskoriste povećanu likvidnost u knjizi naloga bitkoina da bi prodali više“. U tvitu, korisnik je takođe naveo da očekuje da će se volatilnost nastaviti na CPI izveštaj od utorka.

Prema CoinMarketCap-u, cena Bitkoina, lidera na tržištu kriptovaluta, porasla je za 0,61% u poslednja 24 sata. U vreme pisanja teksta, cena BTC-a iznosi 21.817,43 dolara.

btc 3456
4-časovni grafikon za BTC/USDT Izvor: TradingView

Na Bitkoinovom 4-satnom grafikonu postoji takozvani silazni trougao, sa osnovom na nivou podrške od 21.500 dolara. Ovaj obrazac grafikona sugeriše da bi cena Bitkoina mogla pasti ispod nivoa podrške od 21.500 dolara. Ako se to dogodi, cena BTC-a će verovatno pasti na 20.800 dolara.

Cena Bitkoina se trenutno trguje iznad linije eksponencijalnog pokretnog proseka za 9 perioda na 4-satnom grafikonu i videćemo da li će preći iznad linije 20 EMA u današnjoj trgovačkoj sesiji. Međutim, linija 20 EMA na BTC-ovom 4-satnom grafikonu je na istom nivou na gornjoj granici gore pomenutog obrasca medveđeg grafikona. Kao takva, cena Bitkoina može da se vrati naniže kada dostigne liniju od 20 EMA.

S druge strane, ako cena Bitkoina zatvori današnju trgovačku sesiju iznad gornje granice obrasca medveđeg grafikona, onda će medveđa teza (teza da će uslediti pad cene) biti poništena i cena BTC-a će se pomeriti ka 22.500 dolara.

Postoji kratkoročni rastući cenovni pokret prisutan na BTC-ovim grafikonima pošto je RSI linija na BTC-ovom 4-satnom grafikonu probila iznad RSI SMA linije. Pored toga, linija RSI je pozitivno nagnuta, što ukazuje da bi cena BTC-a mogla nastaviti da raste u narednim satima.

“Odricanje od odgovornosti: Stavovi i mišljenja, kao i sve informacije podeljene u ovoj analizi cena, objavljeni su u dobroj nameri. Čitaoci moraju sami da istražuju i obave dužnu pažnju. Svaka radnja koju preduzima čitalac je striktno na sopstveni rizik. Coin Edition i njegove filijale neće se smatrati odgovornim za bilo kakvu direktnu ili indirektnu štetu ili gubitak.”

Izvor: Coin Edition

Autor članka:

Pretraga

Podržite naš rad

Pridružite se Finansijski Putokaz zajednici i budite u toku sa svim novostima iz sveta finansija.

Najnoviji članci

Newsletter